Jason Morrison har fremdeles ikke dukket opp på Aalesund trening etter juleferien. Morrison er hjemme med sin syke far på Jamaica. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Jason Morrison har fremdeles ikke dukket opp på Aalesund trening etter juleferien. Morrison er hjemme med sin syke far på Jamaica. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

Aalesund venter fortsatt på Jason Morrison

Klubben er for lengst i gang med sesongoppkjøringen, men spilleren fra Jamaica returnerer først om et par dager.

Aalesund-spillerne Demar Phillips og Jason Morrison utvidet juleferien uten tillatelse fra klubben. Phillips var tirsdag i møte med AaFK-ledelsen, som straffet ham med lønnstrekk og bot. Fredag skulle lagkamerat Morrison vært tilbake, men 27-åringen har fortsatt ikke returnert etter tjuvpermen.

– Jeg regner med at han er her om en dag eller to, sier Aalesund-direktør Henrik Hoff til TV 2 Sporten.

Syk far på Jamaica
Grunnen til at spilleren ikke har returnert er at han ønsket å tilbringe ekstra tid med sin syke far. Via mail har Morrison gitt arbeidsgiveren beskjed om at det ble krøll med hjemreisen fra Jamaica.

– Han har vært flink til å informere meg underveis og har forklart at det er sykdom i familien. Vi ta en prat nå når han kommer hjem, sier Hoff.

Les også: AaFK-spillere risikerer straff etter ulovlig juleferie

Usikker på La Manga
Lørdag drar Aalesund på treningsleir til La Manga, men det er foreløpig usikkert om Morrison drar direkte til Spania eller om han blir hjemme i Norge.

– I utgangspunktet skal han til La Manga, men trenerteamet får finne ut om han har bedre av å trene seg opp her hjemme, sier Hoff.

Les også: Phillips tilbake i Ålesund uten Morrison

– Vi får se når han kommer. Først må han komme hit, svarer Aalesund-trener Kjetil Rekdal, og avslører at Phillips var i god form da han omsider returnerte.

– Demar er i bra form og hevder seg godt på trening. Han har gjort jobben sin i ferien. Vi vet ikke hvordan det er med Jason.

– Ingen ideell oppladning
– Hva betyr dette for inngangen til sesongen?

– Det er ikke ideelt. Når vi avslutter en juleferie, skal folk være på plass til avtalt tid. Vi har et par skader i tillegg, så vi har vært færre enn vi ønsker å være på treningsfeltet, sier Hoff.

Les også: Ingen klubber vil ha Guastavino i Uruguay

Aalesund ønsker å forsterke laget med to spillere, og det gjør det vanskeligere for trenerteamet å spille sammen laget når tre spillere fortsatt mangler.

– Vi skal hente inn en back og en spiss, så trenerteamet synes ikke at dette er ideelt. Det er vi klar over, men av og til blir det sånn, sier AaFK-direktør Hoff.

Les også: Vålerenga fikk presset opp prisen på Mos

Phillips-saken ute av verden
– Hvilke konsekvenser får tjuvpermen for Morrison og Phillips?

– Phillips har allerede akseptert de sanksjonene som vi har avtalt med ham, så den saken er ute av verden. Når det gjelder Jason Morrison, vil jeg ikke ta noe på forskudd. Jeg ønsker å ta en prat med ham når han kommer, og så får vi ta det fra der, sier Hoff.