parat-norwegian-F - Parat uttrykker bekymring for Norwegian-ansatte

Arbeidstakerorganisasjonen Parat oppfordrer Norwegian til fortsatt satsing på norsk forhandlings- og lønnssystem når flyselskapet utvider med 5.500 nye ansatte de neste ti årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norwegian utvider flåten fra drøye 60 til over 200 fly og øker antall ansatte fra 2.500 til 8.000 i løpet av de ti neste årene. Parat er bekymret over de ansattes situasjon.

– Spørsmålet er hvor disse 8.000 skal være ansatt. Parat frykter at all fremtidig rekruttering vil skje gjennom innleie og ikke ved fast ansettelse i selskapet, opplyser Parat i en pressemelding.

Arbeidstakerorganisasjonen har mer enn 1.600 medlemmer i Norwegian. Parat viser til at Norwegian-sjef Bjørn Kjos i mai i fjor uttalte at han ikke kommer til å ansette flere i Norge. Parat viser også til Norwegians satsing i Finland der innleid arbeidskraft benyttes.

– Det er derfor grunn til å tro at samtlige fremtidige piloter og kabinansatte i Norwegians fly vil være innleide, mener Parat.

Parat slår fast at Norwegian til nå har hatt suksess med en modell som respekterer norsk forhandlingssystem. Norwegian skiller seg med dette radikalt fra Ryanair, mener Parat. (©NTB)