halvdan sivertsen
halvdan sivertsen

Sex gjorde Halvdan Sivertsen til ateist

– Jeg skjønte ikke hvorfor sex skulle være så forferdelig galt.

Halvdan Sivertsen røper i «Hver gang vi møtes» – som har premiere på TV 2 i kveld klokken 20.00 – at sex var en stor grunn til at han mistet troen på Gud.

– Foreldrene mine var veldig katolske, så i barndommen min hadde jeg veldig sterke føringer på hva som var rett og galt. Den urokkelig troen preget barndommen min. Vi ba morgenbønn og aftenbønn, men det var på en måte en lys kristendom. Hjemme hos oss var det vin, kortspill og dans, så det var ingen grenser på slike ting, sier Halvdan i programmet.

Etter hvert som han ble eldre, våknet naturlig nok sexlysten i ham. Troen til Halvdan ble samtidig utfordret fordi han ikke klarte å klassifisere sex før ekteskap som synd.

– Som katolikk er viktig at du går til alters, og for å kunne gå til alters måtte du angre. Og da jeg fikk meg kjæreste og vi hadde sex, klarte jeg ikke på noen måte å vise noen form for anger for det. Og jeg klarte heller ikke å se det moralsk forkastelige i det. Jeg klarte ikke å se at jeg skadet verken meg selv eller noen andre med, og jeg skjønte ikke hvorfor det skulle være så forferdelig galt, sier Halvdan.

Se video øverst i saken!

– Jeg ble min egen herre

I dag virker det som Halvdan har lagt religion på hylla.

– Når man mister en slags grunntro på at det bare finnes én vei til Gud, og at uten Jesus er det ingen frelse og alle disse sterke dogmene, så var det vanskelig for meg å takle. Da gled jeg ut av meningheten og ble min egen herre på et vis, sier han.

Se «Hver gang vi møtes»-premieren lørdag klokken 20.00 på TV 2.