hellas-forhandlinger-F - – Eurosonen må bidra mer for å hjelpe Hellas

Eurosonens sjef tar til orde for at andre euroland må gjøre mer for å løfte Hellas ut av gjeldskrisen. Samtidig har EU og IMF laget en liste med krav til grekerne om flere kutt og raskere reformer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Medlemmene av eurosonen vil måtte trappe opp finansstøtten til Hellas hvis både den greske regjeringen og de private långiverne gjør sin del av jobben for å redusere landets gjeld, fremholder eurolandenes leder Jean-Claude Juncker i et avisintervju.

– Hvis Hellas' viser evne til å betjene gjelden, og det er en samlet avtale med privat sektor, så må også offentlig sektor spørre seg selv om den ikke skal bidra med hjelp, sier Juncker til den østerrikske avisen Der Standard.

Han innrømmer også at Hellas vil kunne få problemer med å nå målet om at gjelden skal reduseres til 120 prosent av BNP innen 2020, og at det derfor er nødvendig at bankene gir en bedre rente på fremtidig gresk gjeld.

Finansnæringen har sagt at den ikke kan gå under 4 prosent, mens Hellas krever en rente nede på 3-tallet.

Forhandlingene mellom den greske regjeringen og banker og fond som har lånt penger til landet, ble gjenopptatt torsdag kveld etter at kreditorene for få dager siden ga beskjed om at de ikke kunne strekke seg lenger. (©NTB)