halvdan beatles
halvdan beatles

– Hva faen har du imot Paul McCartney, din jævla trønder?!

Sivertsen og Dolmen fortsetter krangelen flere tiår etter den startet.

I «Hver gang vi møtes» skjer mye som TV-seerne ikke får se. I videoen øverst i saken kan du se en hendelse som ikke ble vist på TV.

– Lennon var det store geniet

Øystein Dolmen minner Halvdan Sivertsen på en gammel diskusjon de hadde for flere tiår siden. Den gang ga Øystein sin mening om hvem som var best av Beatles-medlemmene John Lennon og Paul McCartney.

– Jeg husker vi satt i turnébussen til Åge Aleksandersen for veldig mange år siden, og da kom vi opp i en liten disputt da jeg kom til skade for å si noe stygt om Paul McCartney. Hvis jeg ikke hadde klart å holdt meg fast i døren på bussen, hadde Halvdan kastet meg fysisk ut. Da var du ganske sint, sier Øystein til Halvdan.

Jan Eggum skyter kjapt inn:

– Det må ha vært en glipp!

Halvdan ser skeptisk på Øystein og sier med en litt spøkefull tone:

– Hva hadde du imot Paul McCartney? Hva faen hadde du imot Paul McCartney, din jævla trønder?!

– Jeg sa at det var John Lennon som var det store geniet i The Beatles. Paul McCartney var bare et lite komma. Men jeg sa ikke noe stygt om han, sier Dolmen.

Halvdan lener seg frem og tilbake i stolen i tilsynelatende ren fortvilelse, og klarer bare å få frem en halv setning.

– Dette er ikke bare en brannfakkel...

Fremdeles Beatles-fan

Halvdan har fremdeles sterke minner knyttet til det legendariske Liverpool-kvartetten – bestående av Lennon, McCartney, George Harrison og Ringo Starr – som endret musikken i deres relativt korte albumera fra 1962 til 1970.

Han lar diskusjonen med Øystein ligge og forteller heller om sine følelser rundt popfenomenet fra Liverpool på 60-tallet.

– Det er morsomt å tenke på at hele Beatles-karrieren – som var ungdommen min – virket som lange og mange årene, men de var egentlig veldig korte. Da hele Beatles-epoken var over, så var George Harrison 27 år gammel. Da var det ferdig! Da var The Beatles slutt! Og da hadde de skrevet den sinnssyke katalogen med sanger som kommer til å stå til evig tid, sier Halvdan.

Se den eksklusive videoen øverst i saken.

Se «Hver gang vi møtes»-premieren lørdag klokken 20.00 på TV 2.