Marit Bjørgen (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)
Marit Bjørgen (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)

Nekter Norge å teste ski

De russiske OL-arrangørene nekter Norge adgang til løypenettet i Sotsji, skriver Adresseavisen.

Dermed får ikke de norske smørerne gjort tester for å gi de norske utøverne i langrenn, kombinert og skiskyting optimale ski i vinter-OL om to år. Russerne bruker begrunnelsen «anleggsplass», men arrangerer selv nasjonalt mesterskap i løypene samtidig som ski-NM går i Voss.

– Jeg håper dette gjelder flere nasjoner. Vi må få på plass en ordning slik at dette løser seg. Dette hemmer både oss og andre nasjoner i OL-forberedelsene, sier Marit Bjørgen til Adresseavisen.

Til uken drar et norsk testteam til Russland for å forske på den spesielle snøen i Sotsji, som arrangerer OL vinteren 2014. Smøresjef Knut Nystad tar med seg seks testpersoner. En ny tur til Russland gjøres også i slutten av februar.

– Vi har forsøkt både via Olympiatoppen og IOK (Den internasjonale olympiske komité). Vi har visum, billetter og hotell, men har ikke fått tillatelse til å teste løypene, sier Nystad.

– Vladimir Putin og Dmitrij Medvedev bygger sine hyttepalass i området, og det kan være noe av årsaken til begrunnelsen om at området er en anleggsplass. Men vi vet at det skal være konkurranser der borte, russisk mesterskap både i langrenn og skiskyting, sier Nystad. Adresseavisen lyktes ikke med å komme i kontakt med representanter for det russiske skiforbundet torsdag kveld. (©NTB)