afg-nato-frankrike-F - NATO: – Frankrike bør følge planen i Afghanistan

NATO-landene bør holde seg til «den avtale planen» om Afghanistan, sier NATOs øverste sjef som en reaksjon på at Frankrike har sagt at de vurderer en tidlig tilbaketrekking.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Når det gjelder Frankrikes bidrag til operasjonen i Afghanistan, vil jeg understreke at vi alle ble enige på Lisboa-møtet om en prosess for å overføre sikkerhetsansvaret til afghanske styrker innen en bestemt frist, sa NATO-sjef Anders Fogh Rasmussen torsdag.

– Vi laget et veikart, og for at våre operasjoner skal være vellykkede er det viktig at vi opprettholder innsatsen i henhold til planen, sa han videre.

Etter at fire franske NATO-soldater i forrige uke ble drept av en afghansk soldat i Kapisa-provinsen øst i Afghanistan, sa president Nicolas Sarkozy at han ville vurdere å framskynde den planlagte tilbaketrekningen av franske soldater fra landet.

Tirsdag sa Frankrike at de vil vente til Afghanistans president Hamid Karzai besøker Paris fredag og undertegner en samarbeidsavtale, før de bestemmer seg for hvorvidt de skal framskynde tilbaketrekkingen av de franske styrkene. (©NTB)