Queens Park Rangers' Joey Barton (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)
Queens Park Rangers' Joey Barton (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)
Joey Barton (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)
Joey Barton (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)

Dette er engelsk fotballs topp fem fengselsfugler

Gjett hvem som troner øverst på listen.

Harry Redknapp risikerer fengselsstraff om han blir funnet skyldig i skatteunndragelse fra tiden som manager i Portsmouth.

Les også: Redknapp: – Jeg skriver som en toåring og kan ikke stave

Men Tottenham-manageren blir i så fall ikke den første fengselsfuglen i Storbritannia med tilknytning til toppfotballen. Fotballbloggen Off the Post har satt sammen en – høyst uoffisiell – liste over de største britiske fotballprofilene som har sonet bak lås og slå.

1. Joey Barton
Den Twitter-elskende «filosofen» og bråkmakeren ble dømt til fire måneder i kasjotten for overfall da han var i Manchester City og seks måneder for overfall og slåssing.

Les også: Barton med Twitter-angrep mot Warnock
Les også: Straffedømte Barton slipper ikke inn i USA
Les også :Barton med twitter-tirade etter å ha havnet på Paris Hiltons profilbilde

2. Lee Hughes
Fikk en dom på seks år for å ha forlatt et åsted etter en trafikkulykke og for å ha forsårsaket dødsfallet til Douglas Graham i 2004. Hughes, som spilte for West Bromwich da ulykken skjedde, forlot åstedet sammen med en medpassasjer.

3. Marlon King
Har åtte dommer bak seg i sitt voksne liv. Da han var i Gillingham fikk den nåværende Birmingham-spissen en fengselsdom på 18 måneder for flere biltyverier. Han fikk også en dom på 18 måneder for et grovt seksuelt overgrep da han spilte for Wigan.

4. Jermaine Pennant
Fikk 90 dager bak murene da han som Birmingham-spiller kjørte i fylla mens han hadde kjøreforbud. Ble løslatt etter 30 dager og spilte kamper med elektronisk fotlenke.

5. Graham Rix
Den tidligere Arsenal-spilleren ble idømt ett års fengsel for sex med mindreårige og usømmelig atferd. Den forhenværende Hearts-manageren havnet også i registeret over sexforbrytere for en periode på 10 år.

I tillegg har en lang rekke profilerte spillere havnet i søkelyset til lovens lange arm, for alt fra slagsmål, overfall og tyveri til forfalskning av pass og kampfiksing.

Jermaine Pennant  (Foto: CARL DE SOUZA/AFP)
Jermaine Pennant (Foto: CARL DE SOUZA/AFP)

Vet du om andre profiler som hadde fortjent en plass på listen? Diskutér med andre fotballfans i kommentarfeltet!