sv-arboga-etterforsk-F - Politiet venter fortsatt på svar om dødsfall i Arboga

Halvannen uke etter at en norsk kvinne og hennes barn ble funnet døde i den svenske byen Arboga venter politiet fortsatt på prøvesvar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var mandag i forrige uke at folk fra sosialtjenesten i kommunen fant 38 år gamle Kjærsti Elida Guseck og hennes ni måneder gamle datter døde i en leilighet i Arboga i Midt-Sverige.

Fortsatt er ingen pågrepet i saken, og det er ennå ikke klart om de to ble drept eller om dødsfallene er selvforskyldt. I den foreløpige obduksjonsrapporten er det kommet fram at verken kvinnen eller barnet har tegn på ytre vold, og at dødsårsaken er uklar. Det er heller ikke klart om de to døde samtidig.

– Vi har ikke hørt noe om prøvene som vi venter svar på, forteller pressetalsmann Terje Lund hos politiet i Västmanland til NTB.

Tidligere har politiet uttrykt at de «har sine gjetninger», men vil vente på prøvesvarene. Blant annet vil disse prøvene kunne gi svar på om de to døde har giftstoffer i seg.

Svensk politi var før helgen i Ålesund for å avhøre ekskjæresten og barna til den døde kvinnen. Politiet har foreløpig ikke tatt turen til Norge igjen, opplyser pressetalsmannen. (©NTB)