Martine Ek Hagen og Heidi Weng. (Foto: MONTASJE/)
Martine Ek Hagen og Heidi Weng. (Foto: MONTASJE/)

Martine Ek Hagen bruker tremenningen Heidi Weng som inspirasjon

– Vi har trent sammen hele livet og pushet hverandre.

Martine Ek Hagen tok en overraskende 3. plass på torsdagens 10 km for kvinner. Hun slo Marit Bjørgen med nesten ett minutt i sporet.

– Er dette det største du har opplevd i karrieren?

– Ja, jeg tror det. Det har kanskje ikke helt sunket inn ennå. Nivået i Norge er veldig høyt, så jeg tror nok dette er det største i karrieren, sier Ek Hagen.

LES: Bjørgen reiste hjem fra ski-NM
LES: Jacobsen vant gull

Å slå Bjørgen er slett ikke vanlig kost for 20-åringen. For selv om Ek Hagen har imponert i Skandinavisk Cup, som hun leder, er hun et lite kjent navn for nordmenn flest.

– Hvem er Martine Ek Hagen?

– Jeg er en tjue år gammel jente fra Ytre Enebakk. Jeg og Heidi Weng, som var med i Tour de Ski, er tremenninger. Vi har vokst opp sammen i en liten bygd. Vi har trent sammen hele livet og pushet hverandre, sier Ek Hagen.

LES: Motbakkedronningen Heidi Weng: – Jeg har alltid vært litt guttegal

Heidi Weng deltok ikke i åpningsrennet i NM. Hun skadet lillefingeren sin da hun falt i estiske Otepää for en drøy uke siden. Nå satser Ek Hagen alt på at tremenningen blir klar til søndagens stafett. Wengs fremgang har gitt Ek Hagen tro på at også hun kan nå helt opp.

– Selv om hun har vært litt uheldig har hun gått mange gode renn. Det er veldig inspirerende for meg. Nå håper jeg bare at hun blir klar til søndagens stafett, sier Ek Hagen.