LA Lakers
LA Lakers

Lakers slo Clippers med Beckham på tribunen

Clippers - Lakers har endelig gitt Los Angeles et skikkelig byderby.

Los Angeles har fått et basketballrivaleri.

Lakers har vært storebror
Siden Minneapolis Lakers skiftet by til LA har laget vært et av de virkelig store i verdens beste basketball-liga.

Los Angeles Lakers vant sin første NBA-tittel i 1974 og har siden vunnet ti, sist i 2010. De er kjent som laget alle vil spille for, som Hollywood-stjernene vil bli sett med og som et lag som alltid kjemper i toppen. Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson, Shaquille O'Neal og Kobe Bryant er blant tidens største spillere og har alle spilt for Los Angeles Lakers.

Clippers er laget ingen har brydd seg om
Men Lakers er ikke det eneste laget i byen. Kontrastene til Los Angeles Clippers kunne nesten ikke vært større. Clippers har nemlig aldri vunnet en tittel, kun hatt to sesonger hvor de har vunnet mer enn de har tapt og har stort sett spilt foran vesentlig færre tilskuere enn sin byrival, selv om begge lagene spiller i Staples Center.

Les også: Bynum tilbake med et smell for Lakers

Den store maktforskjellen på lagene har også ført til at det sjeldent har vært et rivaleri å snakke om. Clippers har rett og slett ikke betydd nok for et Lakers som stort sett har sett på Boston Celtics, New York Knicks og Chicago Bulls som sine største rivaler.

Griffin og Paul har endret styrkeforholdet
Det har imidlertid forandret seg. Forrige sesong tok Blake Griffin NBA med storm og fikk i år selskap av Chris Paul, av mange regnet som den beste point guarden i ligaen, og dermed betyr oppgjørene lagene imellom mer enn noen gang.

Clippers tok første stikk da lagene møttes 14. januar, onsdag var det klart for returoppgjør.

Stjernene skinte
Kampen ble slik et oppgjør mellom to rivaler skal være. Tett, fysisk og spennende.

Lagene fulgte hverandre tett hele veien og stjernene var toneangivende for begge lag.

Blake Griffin ble kampens toppscorer med 26 poeng, mens Kobe Bryant og Pau Gasol hadde henholdsvis 24 og 23 poeng for Lakers.

Les også: Nyforlovet LeBron feiret med Heat-seier

Metta World Peace, tidligere kjent som Ron Artest, ga Lakers en 87-82-ledelse med litt over tre minutter igjen og etter det klarte Clippers aldri å komme nærmere enn to poeng.

Bryant scoret 12 av sine 24 poeng i siste periode og Lakers vant til slutt 96–91.

Baskettak mellom Griffin og World Peace
Under kampen var det ved flere anledninger tilløp til tumulter og lagene endte i et lite basketak da Griffin og World Peace endte på gulvet i kamp om ballen.

– Jeg er ikke ungen hans
Etter kampen ble det også en krangel mellom 213 cm høye Pau Gasol og 183 cm høye Chris Paul. Gasol klappet den mye lavere Paul på hodet, noe Clippers nye stjerne ikke satt pris på.

– Han klappet meg på hodet og jeg likte det ikke. Jeg vet ikke om Pau har unger, men han skal ikke klappe meg på hodet som om jeg var en av dem, sa Paul etter kampen.

Bryant likte intensiteten
Lakers' største stjerne, Bryant, likte intensiteten i kampen.

– Alle spilte med riktig innstilling og vi gjorde det vi gjorde best. Alle spilte med riktig temperament.

Lakers seier betyr at de ligger på 8. plass i vest, mens Clippers ligger på en 4. plass.