Geir Oustorp  (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Geir Oustorp (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Oustorp om Hedins treningskritikk: – Det er provoserende

Drammen-trener Geir Oustorp er lei av at landslagssjef Robert Hedin kritiserer treningskulturen i Postenligaen.

– Det er provoserende å høre at han prater negativt om produktet vårt. Det syns jeg ikke at en landslagssjef skal gjøre, sier Oustorp til TV 2.

Les også: Hedin velger Norge om han må

– Lei av å høre hvor dårlige vi er
Tidligere denne uka uttalte landslagssjefen at han mener at det trenes for lite og for dårlig i den hjemlige serien. Oustorp er enig i at treningsmengden må økes, men etterlyser større positivitet og tilstedeværelse fra svensken og forbundet.

– Jeg savner mer involvering fra Norges Håndballforbund, og landslagsledelsen. Hedin er jo like ansvarlig som vi klubbtrenere er for at dette produktet skal bli bra. Greit nok at vi må trene mer, men da må vi ta tak da og være litt positive. Jeg er lei av å høre at vi er så dårlige hele tida, sier Drammen-treneren.

– Hva mener du må gjøres for å bli bedre?

– Jeg syns vi skal se på damesida, for jeg tror vi har mye å lære her. De har for eksempel flere rekruttsamlinger, og jentene er generelt mer strukturerte. De utsetter gjerne studiene for å satse på håndballen, mens gutta gjerne er litt enklere og vil ha alt. Det går ikke hvis du vil bli best i verden, understreker Oustorp.

Mulig avklaring over helga
Hedin har kontrakt med Norges Håndballforbund til 2014, og har tidligere uttalt at han kommer til å velge Norge fremfor trenerjobben i Aalborg hvis han må.

Flere norske trenere har ytret misnøye med landslagssjefens dobbeltrolle, og NHF vil trolig ta en beslutning over helga på om den nåværende løsningen vil fortsette eller ikke.

Les også: Håndballforbundet vil ha rask avklaring på Hedins dobbeltrolle

Oustorp er en av dem som mener Hedin burde holde seg til landslaget.

– Jeg ønsker som sagt at landslagsledelsen skal ha tettere oppfølging med klubbene, og derfor mener jeg sterkt at Hedin burde være i et land, sier han.

– Får litt hvileputer
En av Norges viktigste spillere under VM, Erlend Mamelund, mener spillerne må ta mye av ansvaret selv.

– Jeg kan jo bare snakke for min egen klubb, men her har vi har seks fellestreninger i uka, utenom egentrening. Så jeg syns vi holder et bra fysisk nivå, og vi trener nok skal jeg si deg, men du må jo jobbe hardt på egenhånd også for å bli god.

Et kanskje større problem den tidligere Danmark- og Tysklandsproffen trekker frem er at norske herrespillere mangler ambisjoner.

– Det kan være at når man kommer til Postenligaen så får man litt hvileputer, og anser det som bra. Selvfølgelig er det bra, og et godt steg på veien. Men det er fortsatt mange steg igjen for å bli proff, og det er ikke sikkert alle er villige til å ta det steget, avslutter han.

– Hva tenker du om dine egne steg videre?

– Jeg har jo vært i utlandet, og kommet tilbake, så nå trives jeg her i Haslum. Men det er klart at hvis det kommer et fristende tilbud holder jeg alle muligheter åpne.