Mikkel Diskerud  (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Mikkel Diskerud (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

USA-kaptein Mix snart LSK-klar

Mikkel Diskerud avsluttet landslagsoppholdet med USAs OL-lag som kaptein – og snart venter nye oppgaver i Norge.

Selv vil han ikke si noe om sitt eget klubbvalg, men TV 2 Sporten har gode kilder på at han i løpet av kort tid skriver under for Lillestrøm. Dermed forsvinner nok en profil fra det ribbede Stabæk-laget.

– Det skjer ting i løpet av et par dager sannsynligvis, sier Mix.

Les også: Diskerud øverst på LSKs ønskeliste: – Lillestrøm kan vinne serien

Vil ikke kommentere
– Går du til Lillestrøm?

– Ingen kommentar, svarer 21-åringen – som er tilbake i Norge på søndag.

Les også: Her er alle Tippeliga-overgangene

Kaptein for U23-landslaget
Det han imidlertid gjerne kommenterer er januar-oppholdet med USA. Norskamerikaneren – som har valgt bort spill for Norge – avsluttet med å være kaptein for U23-landslaget i en treningskamp mot serievinnerne fra Costa Rica.

– Først spilte to kamper mot A-landslaget i Los Angeles der vi tapte 0-4 og spilte 1-1. Alle fikk 45 minutter hver. Så spilte vi 0-0 i den første kampen på Costa Rica, og vant 1-0 i den andre. Da var jeg kaptein og var den eneste som spilte 90 minutter – bortsett fra forsvarsfireren. Så det var kult. Det var en stor ære å få være kaptein for et amerikansk landslag, sier midtbanespilleren.

Les også: Fornyet USA-tillit for Mix

Drømmer om OL
Allerede 18. februar er han tilbake i Los Angeles for en ti dager lang treningsleir med U23-landslaget. Så venter OL-kvalifisering mot Cuba, Canada og El Salvador i slutten av mars – som gjør at han uansett går glipp av seriestarten i Tippeligaen. Åtte lag kjemper om to OL-plasser – og med finaleplass er nordmannen klar for sommerlekene i London.

– Det har vært det store målet mitt i noen år nå. Det hadde vært ekstremt kult å få være med i et OL, sier Mikkel Diskerud.

Vil ikke bekrefte
Stabæks sportslige leder, Inge André Olsen, vil ikke bekrefte TV 2 Sportens opplysninger.

– Per nå er det ingen bud inne på Mix som vi har til vurdering, sier han.

– Har dere satt en prislapp på spilleren ovenfor interesserte klubber?

– Nei, det ville ikke vært spesielt klokt. Slike summer opererer vi med internt, dersom det skulle være interesse fra andre klubber. Så blir det opptil styret om vi skal akseptere bud eller ikke, svarer Olsen.

– Men per nå er Mix en av våre nøkkelspillere, og en av få bærebjelker i laget som fortsatt er i stallen vår, som er tynn.

Den sportslige lederen mener det ikke spiller noen stor rolle om bærumsklubben eventuelt skulle selge Mix til en norsk konkurrent eller en utenlandsk klubb.

– De norske klubbene er ofte interessert i de samme spillerne. Så det ville være vanskelig å unngå at interessen dukker opp. Når det er sagt så har Stabæk alltid vært, og ønsker å være, en klubb hvor spillere har utviklingsmuligheter, for så å ta steget videre ut, informerer Olsen.

På spillerjakt
Etter et knalltøft 2011 har Stabæk mistet et helt lag av nøkkelspillere. Den anstrengte økonomiske situasjonen gjør at klubben er på jakt etter unge, rimelige talenter til å fylle opp stallen før 2012-sesongen.

– De siste ukene har vi hatt flere spennende kandidater på prøvespill, og satser på å ha på plass to spillere til før vi drar til La Manga 14. februar.

– Der nede skal vi etter planen ha ytterliggere fire-fem utenlandske spillere på prøvespill. Det er litt lettere for dem å vise seg fram i et klima de er vant til enn i kulda her hjemme, forklarer Olsen.

– Kan vi forvente flere signeringer av den typen dere har gjort i vinter?

– Primært ser vi etter utviklingsspillere, som Adnan Haidar er et eksempel på. Han vil gi oss god konkurranse på sentral midtbane. I tillegg er vi på utkikk etter spillere med en viss alder og rutine. Det viktigste er å få inn en til to som vet hva som kreves på toppnivå.

– Hvilke posisjoner er viktigst å få styrket?

– Vi trenger spillere i alle lagdeler, fra forsvar til angrep. Vi har ikke definert hvor det er viktigst å inn spillere, men er generelt på utkikk, for stallen er tynn per dags dato, avslutter den sportslige lederen.