IMPORT: Norge klarer ikke å øke produksjonen av biffkjøtt, og om få år kan hver fjerde biff vi spiser være importert fra utlandet. (Foto: Scanpix/SCANPIX)
IMPORT: Norge klarer ikke å øke produksjonen av biffkjøtt, og om få år kan hver fjerde biff vi spiser være importert fra utlandet. (Foto: Scanpix/SCANPIX)

Klarer ikke lage nok norske biffer

Om tre år kan hver fjerde biff vi spiser være importert, frykter landbruksorganisasjonene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringens landbruksmelding har som målsetting å øke produksjonen av storfekjøtt i takt med etterspørselen, men prognosene viser at produksjonen svikter, skriver Nationen. Landbrukstopper etterlyser politisk vilje til å snu trenden.

<i><b>Les også: Tine starter leveranser av feilprodusert smør </b></i>

– Varsku

– Dette bør være et alvorlig varsku til politikerne. Det er et tydelig signal om at økonomien i storfeproduksjonen må få et løft, sier leder i Norges Bondelag, Nils T. Bjørke.

Det er prognosene fra Nortura, som regulerer markedet for storfekjøtt, som viser at importbehovet har doblet seg bare fra 2010 og fram til i år. I 2010 ble 8,5 prosent av storfekjøttet importert, mens i år er behovet over 16 prosent.

– Uten nye politiske tiltak vil underdekningen av norsk storfekjøtt øke, og det vil bli vanskeligere for norske forbrukere å finne norske biffer i butikkene, sier direktør Hans Thorn Wittussen i Nortura totalmarked. (©NTB)

Les også: Amerikanere gjør narr av smørkrisen: – In your face Norgies