Ventelo begjærer Vollviks Ludo konkurs

Mobilgründer Idar Vollviks drøm om å bygge opp en ny mobilgigant med selskapet Ludo ser ut til å falle i grus.

FENGSEL: Idar Vollvik slipper å sone bak lås og slå, men er dømt til betinget fengsel.  (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)
FENGSEL: Idar Vollvik slipper å sone bak lås og slå, men er dømt til betinget fengsel. (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)

Ludo har leid mobilnett av Ventelo, som har mellom 15 og 20 millioner kroner til gode hos Vollviks selskap. I flere måneder har Vollvik prøvd å få til en refinansiering av mobilselskapet Ludo, som ikke har vært i nærheten av å tjene penger. Men han har ikke lyktes, skriver Dagens Næringsliv.

– Det har ikke vært vilje fra eierne å skyte inn mer kapital i Ludo. Selskapet kan ikke fortsette å drive for vår regning, sier Ventelo-sjef Stig Herbern.

Les også: Idar Vollvik unngår konkurs

Reddet tidligere

Ludo er flere ganger blitt begjært konkurs siden selskapet ble startet i 2009, men Vollvik har hver gang klart å skaffe nok penger til at begjæringene har blitt trukket. Det er et åpent spørsmål om han klarer det denne gangen.

Dagens Næringsliv har ikke fått tak i Vollvik for kommentar.

Idar Vollvik hadde stor suksess med mobilselskapet Chess som han solgte i 2005, men klarte deretter å tape alle pengene fra salget på dårlige investeringer.

Ludo har under 40.000 kunder ifølge tall fra Post- og teletilsynet. (©NTB)

Les også: Idar Vollvik ble ikke første norske romturist likevel

Mer innhold fra TV 2