FENGSEL: Idar Vollvik slipper å sone bak lås og slå, men er dømt til betinget fengsel.  (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)
FENGSEL: Idar Vollvik slipper å sone bak lås og slå, men er dømt til betinget fengsel. (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)

Ventelo begjærer Vollviks Ludo konkurs

Mobilgründer Idar Vollviks drøm om å bygge opp en ny mobilgigant med selskapet Ludo ser ut til å falle i grus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ludo har leid mobilnett av Ventelo, som har mellom 15 og 20 millioner kroner til gode hos Vollviks selskap. I flere måneder har Vollvik prøvd å få til en refinansiering av mobilselskapet Ludo, som ikke har vært i nærheten av å tjene penger. Men han har ikke lyktes, skriver Dagens Næringsliv.

– Det har ikke vært vilje fra eierne å skyte inn mer kapital i Ludo. Selskapet kan ikke fortsette å drive for vår regning, sier Ventelo-sjef Stig Herbern.

Les også: Idar Vollvik unngår konkurs

Reddet tidligere

Ludo er flere ganger blitt begjært konkurs siden selskapet ble startet i 2009, men Vollvik har hver gang klart å skaffe nok penger til at begjæringene har blitt trukket. Det er et åpent spørsmål om han klarer det denne gangen.

Dagens Næringsliv har ikke fått tak i Vollvik for kommentar.

Idar Vollvik hadde stor suksess med mobilselskapet Chess som han solgte i 2005, men klarte deretter å tape alle pengene fra salget på dårlige investeringer.

Ludo har under 40.000 kunder ifølge tall fra Post- og teletilsynet. (©NTB)

Les også: Idar Vollvik ble ikke første norske romturist likevel