ny2-helsemidt-styre-F - Hele styret i Helse Midt-Norge kan bli byttet ut

Ingen av dagens medlemmer i styret i helse Midt-Norge får fornyet tillit når nytt styre blir oppnevnt av helseminister Anne Grete Strøm-Erichsen (Ap) til uken. Det skriver Adresseavisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter det avisen erfarer, tar helseministeren drastiske grep når hun utnevner nytt styre. Flere lokale partitopper reagerer på at helseministeren ikke skal ha funnet plass til noen partifeller i det nye styret.

Partikollegene reagerer fordi de finner det naturlig at Ap er representert ettersom det er det største partiet i trøndelagsfylkene.

– Hvis det er slik, er dette svært nedslående. Det er viktig at styret har legitimitet. Da kan man rett og slett ikke bare se bort fra Ap i hele Trøndelag, sier fylkesråd Ingvild Kjerkhol i Nord-Trøndelag, som tar forbehold om at opplysningene er korrekte.

Etter det Adresseavisen kjenner til, har departementet slitt med å få på plass et nytt styre. Flere skal ha sagt nei til å bli styreleder, deriblant den profilerte Marit Arnstad.

Fylkesordfører i Sør-Trøndelag, Tore O. Sandvik, tar også forbehold om at opplysningene er korrekte, men kaller beslutningen uklok.

Ny styreleder blir styregrossist Marthe Styve Holte fra Møre og Romsdal, ifølge Adresseavisen. (©NTB)