TIL FINALE: Craig Bellamy gratuleres av Jordan Henderson og Charlie Adam. (Foto: PAUL ELLIS/Afp)
TIL FINALE: Craig Bellamy gratuleres av Jordan Henderson og Charlie Adam. (Foto: PAUL ELLIS/Afp)

Bellamy sendte Liverpool til Wembley

Liverpool er klar for sin første Wembley-finale siden 1996.

Liverpool - Manchester City 2-2 (3-2 sammenlagt):

Craig Bellamy ble den store helten da Liverpool sendte Manchester City ut av liga-cupen.

Waliseren utlignet til 2-2 et drøyt kvarter før slutt og sørget for finale mot sin egen favorittklubb Cardiff.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Manchester City tok ledelsen da Nigel de Jong skled i skuddøyeblikket, og trolig traff ballen mye bedre enn planlagt.

Liverpool fikk et diskutabelt straffespark, da ballen traff hånden til Micah Richards, men Steven Gerrard tenkte ikke på det da han dunket ballen i nettet.

City var igjen tilbake i finalemodus da Edin Dzeko bredsidet inn 2-1.

Men de lyseblå fikk ikke smake på finalefølelsen altfor lenge. For Bellamy fikk siste ord.

Den walisiske urokråken spilte vegg med Glen Johnsen og satte inn utligningsmålet, som betydde 3-2 sammenlagt til Liverpool.

De røde er dermed klar for sin første finale på Wembley siden 1996, og Bellamy får altså sjansen til å møte sin egen favorittklubb.

Han fikk forrige sesong sjansen til å spille for klubben han alltid har drømt for å spille for, da han ble leid ut fra Manchester City.

Nå senket han altså sin tidligere klubb og sørget for en personlig drømmefinale.

Liverpool hadde en 1-0-ledelse å gå på etter den første kampen i Manchester og holdt unna i returmøtet på Anfield. Rødtrøyene klarte 2-2 og gikk videre med 3-2 sammenlagt.

Craig Bellamy ble den store helten hos Liverpool-fansen. Waliseren, som kom tilbake til klubben i august i fjor, skjøt inn utligningen som sendte supporterne til himmels. Dermed møter Bellamy sin gamle klubb, Cardiff, i finalen. Cardiff ble finaleklar tirsdag etter å ha slått Crystal Palace på straffer.

Liverpool hadde den første sjansen i kampen allerede etter fire minutter, men José Enriques skudd ble reddet av City-målvakt Joe Hart. Etter en drøy halvtimes spill tok gjestene føringen da Nigel de Jong banket ballen i krysset fra langt hold.

Men gleden ble kortvarig for Manchester City. Fem minutter før hvilen fikk Liverpool straffe etter at Micah Richards blokkerte et skudd med hendene, og Steven Gerrard var sikker fra straffemerket. Han satte inn utligningen og sørget for at Liverpool var tilbake i føringen sammenlagt.

Liverpool hadde flere muligheter i begynnelsen av annen omgang, men Hart vartet opp med flere store redninger. I stedet tok City igjen ledelsen. Innlegget fra Diego Silva ble satt enkelt i mål av Edin Dzeko fra kort hold. Da så det ut til å gå mot ekstraomganger, men Liverpool ga ikke opp. Drøyt kvarteret før full tid spilte Bellamy og Glen Johnson vegg i feltet, og førstnevnte satte ballen forbi Hart og sendte dermed Liverpool til ligacupfinale på Wembley. (©NTB)