Mostafa Abdellaoue (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Mostafa Abdellaoue (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Sportlunsj
Sportlunsj

TV 2s fotballekspert: – FCK har nok en plan for Mos

Tor Ole Skullerud er ikke enig i David Nielsens angrep på Mostafa Abdellaoue og norsk fotball.

Se debatten i videovinduet øverst i saken.

I dagens Sportslunsj på TV 2 Nyhetskanalen møttes David Nielsen og TV 2s fotballekspert Tor Ole Skullerud til debatt om Mostafa Abdellaoues mulige overgang til FC København og nivået i norsk fotball generelt.

Tirsdag gikk David Nielsen ut i danske medier og nærmest advarte gamleklubben sin mot å kjøpe lillebroren til Hannover-suksess Moa.

– Jeg mener at han har individuelle ferdigheter som ikke holder mål, sa Nielsen da.

Les også: David Nielsen: – Mos er ikke god nok for FCK

–Trenger tillit
Onsdag gjentok Nielsen påstandene i Sportslunsj.

– Han vil få mulighet til å vise seg frem, men man trenger tillit når man reiser ut fra Norge, og det spørs hvor stor den muligheten er i FC København. Kanskje hadde det vært bedre for han å gå til en klubb hvor han hadde vært førstevalget, sier den tidligere Brann-spissen.

Tor Ole Skullerud tror ikke en overgang til FC København nødvendigvis er et for stort sprang for Mostafa Abdellaoue.

– Konkurransesituasjonen i FC København er knalltøff, men det å spille seg rett inn på laget mener jeg ikke nødvendigvis er det viktigste for at Mos skal få ut potensialet sitt. FC København har nok speidet på spilleren, og har lagt en plan for hvordan de skal utvikle talentet til Mos, sier Skullerud.

Ikke helsvart
Nielsen sier kvaliteten på norsk fotball ikke er like god som før, noe overgangssummen på seks millioner kroner for tippeligaens toppscorer beviser.

Tor Ole Skullerud er langt på vei enig, men mener situasjonen ikke er helsvart.

– Det er mye svartmaling av norsk fotball. Det er jo litt naturlig at når Tippeligaen får flere lag, samtidig som klubbene får dårligere råd, og man skal fylle flere tippeligaplasser med mindre penger så blir det litt dårligere nivå, sier Skullerud og legger til:

– Nå har mange unge norske fotballspillere sluppe til som ellers ikke hadde fått muligheten, og så får vi jo tro og håpe at dette på sikt gir bedre nivå, bedre landslag og flere spillere som blir aktuelle for større ligaer.

Tror du Mos er god nok for FC København? Er norsk fotball dårligere enn før? Si din mening i kommentarfeltet under saken.