ferdinandterry1024
ferdinandterry1024

- Anton Ferdinand vil nekte å håndhilse på John Terry

Ferdinand er ikke ferdig med rasismesaken fra i høst. Lørdag møtes QPR og Chelsea i FA-cupen.

På lørdag tar Chelsea turen til Loftus Road for å møte Queens Park Rangers i FA-cupen. Dette blir første gang Anton Ferdinand og John Terry møtes siden oktober, da Terry skal ha kommet med rasistiske uttalelser til QPR-stopperen.

Det er forventet at Ferdinand kommer til å nekte å håndhilse på Terry før kampen, skriver The Mirror. Ferdinand har ikke tilgitt John Terry for de påståtte uttalelsene og The Professional Footballers' Associations (PFA) forsøk på å forsone de to spillerne har vært fånyttes.

John Terry ble i etterkant av hendelsen tiltalt, mistenkt for rasisme, og påtalemyndigheten sa den gang at de mener at de har en sterk sak mot Terry, som hele veien har bedyret sin uskyld. Han er den første fotballspilleren i britisk historie som må møte i retten etter mistanker om rasisme mot en motspiller.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager

Ikke første gang
Ifølge BBC Sport vil QPR-ledelsen oppfordre Ferdinand til å håndhilse med Terry. Om de skulle mislykkes, og Ferdinand nekter å hilse på Terry, vil ikke dette være første gang Chelsea-stopperen får denne behandlingen.

John Terrys tidligere lagkamerat Wayne Bridge har et særdeles kjølig forhold til Terry etter at Chelsea-kapteinen hadde en affære med Bridges kjæreste i 2010. Wayne Bridge trakk seg fra landslaget siden han ikke orket å være på oppdrag med Terry, og da spillernes respektive lag møttes i 2010 nektet Bridge å håndhilse på John Terry.

terrybridge1_1024
terrybridge1_1024

Han gjentok denne gesten i fjor da han på utlån til West Ham sto ansikt til ansikt med Terry igjen. Da spillerne skulle hilse holdt han blikket festet mot bakken for å vise sin forakt mot sin tidligere venn og lagkamerat.

Ber fansen ta det rolig
Før kampen til helgen har André Villas-Boas bedt Chelsea-fansen om å ikke spesielt ta for seg Anton Ferdinand. Under Champions League-kampen mot Genk i høst ble det sunget «Anton Ferdinand, du vet hva du er» fra noen av Chelseas tilhengere, noe Chelsea tok avstand fra i etterkant.

Les også: Chelsea-fan arrestert etter anklager om rasisme

Etter kampen mot Norwich på lørdag ble en liten gruppe Chelsea-supportere anklaget for å synge rasistiske sanger på toget hjem, og én mann ble arrestert mistenkt for å være involvert i hendelsen. Med en slik historie er det forståelig at Villas Boas tar sine forhåndsregler.

- Med tanke på supporterne er det vårt ansvar som klubb å roe ned situasjonen rundt kampen, sier Villas-Boas til The MIrror.

Så vil det vise seg om Chelsea-manageren lykkes i sine oppfordringer.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

David Chidgey, som leder Chelsea-podcasten Chelsea Football FanCast, sier til tv2.no at han ikke tror på slåssing mellom supporterne.

- Vanligvis blir det mer ord enn faktiske handlinger. Mine erfaringer er at de mindre klubbene har en tendens til å skape trøbbel, for de føler at de har noe å bevise mot Chelsea. Det er åpenbare årsaker til at det kan bli bråk denne gangen, men politiet er normalt sett veldig flinke til å håndtere saker som dette. Jeg tror ikke Chelsea-fans drar dit for å gå i slåsskamp.

- Nesten heksejakt
Han beskriver rasismetiltalen mot Terry som bortimot en heksejakt på stopperen.

- For meg er hele saken bare trist. Jeg mener sterkt at John Terry er uskyldig til det motsatte er bevist, og jeg håper selvsagt at det også blir utfallet. Jeg hater hvordan det har blitt blåst opp i media, og det har nærmest blitt en heksejakt på John Terry. De aller fleste står 100 prosent bak Terry.

Chidgey tror all kontroversen vil gjøre at Terry spiller en god kamp mot QPR.

- Det kommer til å bli veldig tøft for ham med tanke på alt som er blitt skrevet i avisene. John Terry har imidlertid bevist en rekke ganger at han presterer på sitt aller beste når han har ryggen mot veggen. Jeg blir ikke overrasket om han scorer vinnermålet, avverger et mål på streken og blir kåret til banens beste spiller. Det er sånn han er laget.