FRIST: De to nye rettpsykiatrisk sakkyndige Terje Tørrisen og Agnar Aspaas må da ha den nye vurderingen klar innen 10. april.  (Foto: TV 2)
FRIST: De to nye rettpsykiatrisk sakkyndige Terje Tørrisen og Agnar Aspaas må da ha den nye vurderingen klar innen 10. april. (Foto: TV 2)

Nye sakkyndige vil tvangsinnlegge Breivik

De nye sakkyndige i terrorsaken vil ha Anders Behring Breivik tvangsinnlagt for å kunne vurdere hans mentale tilstand.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er VG Nett som får bekreftet at psykiaterne Agnar Aspaas og Terje Tørrisen ønsker at Breivik legges inn til en såkalt «judisiell observasjon» med et tidsperspektiv på to til fire uker.

Aspaas har tidligere uttalt at en tvangsinnleggelse kunne bli aktuelt dersom massemorderen ikke ville la seg undersøke av de nye sakkyndige.

Oslo tingrett sendte før helgen et brev til alle de fire rettsoppnevnte psykiaterne i saken og ba om deres oppfatning av en eventuell tvangsinnleggelse av Breivik. Synne Sørheim og Torgeir Husby skrev den første rapporten om Breivik og konkluderte med at han var og er psykotisk.

Les også: Psykiater slår tilbake mot kritikk i Breivik-saken

Etter det NTB får opplyst, svarte de retten at de ikke hadde noen bestemte meninger om spørsmålet all den tid Anders Behring Breivik velvillig hadde gått med på å møte dem da de gjennomførte sine undersøkelser i fjor høst.

Etter at Oslo tingrett 13. januar avgjorde at Tørrisen og Aspaas skulle utarbeide en ny rapport, har Breivik avvist å samarbeide med dem.

Les også: Ny sakkyndigrapport må være klar senest 10. april

(©NTB)