41 år gamle Tommy Jakobsen gjør comeback på landslaget. (Foto: CRIS BOURONCLE/AFP)
41 år gamle Tommy Jakobsen gjør comeback på landslaget. (Foto: CRIS BOURONCLE/AFP)
Tommy Jakobsen er tilbake på landslaget. (Foto: LUIS ACOSTA/AFP)
Tommy Jakobsen er tilbake på landslaget. (Foto: LUIS ACOSTA/AFP)

Ishockeyekspert om Jakobsens comeback: – En bonus at han kan forbedre verdensrekorden

Bjørn Erevik er overrasket, men glad for at Tommy Jakobsen (41) er tilbake med flagget på brystet.

Mandag kom beskjeden om at 41 år gamle Tommy Jakobsen gjør comeback på landslaget. Lørenskog-spilleren er tatt ut i den norske troppen til firenasjonersturneringen på hjemmebane neste måned.

– Jeg er litt overrasket. Han takket nei til videre spill for landslaget i fjor og har slitt litt med skader, men Jakobsen har vært god i de kampene han har spilt for Lørenskog denne sesongen, sier TV 2s ishockeyekspert.

Les også: 41-åring satser mot ishockey-VM

Droppet VM i fjor
Jakobsen var ikke med til VM i fjor, men Erevik synes ikke at det er noe svakhetstegn at spilleren gjør comeback hele 23 år etter landslagsdebuten.

– Det er bare ett år siden sist han spilte for Norge. Jakobsen er alltid oppofrende og profesjonell. Han kan bidra med erfaring, og vi har ikke så stor bredde blant backene, sier hockeyeksperten til tv2.no.

Les også: Kneskade truer karrieren til Tommy Jakobsen

Jakobsen er ikke tatt ut til vårens VM i Sverige og Finland riktig ennå, men Erevik er trygg på at superveteranen kommer med i Roy Johansens VM-tropp dersom han holder seg skadefri.

Har spilt flest VM- og OL-kamper
Lørenskog-spilleren har vært med i 18 VM- og tre OL-sluttspill. Kommer han med i årets VM-tropp, får han sjansen til å forbedre verdensrekorden på 139 VM- og OL-kamper.

– Det er en bonus at han kan forbedre verdensrekorden. Den største motivasjonen er nok likevel at han synes det er utrolig gøy å spille ishockey og at han føler at seg frisk. Holder han seg skadefri, ser jeg ingen grunn til at han gir seg med det første, sier Erevik.