Prinsesse Marie og prins Joachim (Foto: Scanpix)
Prinsesse Marie og prins Joachim (Foto: Scanpix)

Eksperter: – Slik blir den nye prinsessens rolle

Mener Danmarks nye prinsesse får samme posisjon Märtha Louise.

Den nyfødte prinsessen i Danmark får ingen reell betydning, ifølge danske medier.

Nyfødt prinsesse

Tirsdag morgen fødte prinsesse Marie av Danmark en liten pike. Barnet er Maries andre, mens prins Joachim også ha to sønner fra sitt ekteskap med grevinne Alexandra.

Les mer: Prinsesse Marie har født ei jente

Den nye prinsessen blir nummer ti i arverekken til den danske trone. Hun blir først regent dersom de ni andre dør før henne.

– Det er ikke en veldig viktig person som er blitt født, da det er så mange barn i kongehuset fra før. Men da det likevel er en mulighet for at hun kan bli dronning, vil vedkommende få en kongelig oppvekst, sier kongehusekspert og historiker Lars Hovbakke Sørensen til DR Nyheder.

Blir som Märtha

Han tror prinsessen vil få omtrent samme rolle som vår egen Märtha Louise.

– Hun blir en man holder i bakgrunnen, hun vil ha en vanlig jobb, men også innimellom gjøre offisielle plikter. Hun vil også komme til å delta på de store rojale fester, sier han, og sammenligner henne med Märtha Louises posisjon.

Fri fugl

EN barnepsykolog sier at den nye prinsessen trolig vil få ekstra mye omsorg i familien.

– Det at hun er ei jente gir henne en posisjon i seg selv, forklarer barnepsykolog Margrethe Brun Hansen overfor Nordjyske.dk.

– Nummer fire er «den lille», og får litt mer omsorg. Generelt er den siste i søskenflokken litt mer som en fri fugl, som får litt mer frie rammer. Normalt sett ligger større forventninger til den eldste, sier hun til avisen.

Les også: Kongehusekspert: – Tror vi har fått en ny prinsesse Margrethe