Hamburger (Foto: God morgen Norge)
Hamburger (Foto: God morgen Norge)

Hamburger servert med coleslaw og chili og mangochutney- dressing

Her får du Wenche Andersens oppskrift.

– Denne maten er glutenfri og mager, den kan også være melkefri hvis du kutter ut yoghurten i coleslaw'en, sier Wenche Andersen i God morgen Norge.

Maten passer til alle, både store og små.

Les også: Skreisesongen er i gang, slik tilbereder du den

Hamburger servert med coleslaw

Start med å lage Coleslaw (kålsalat)

¼ - ½ strimlet hodekål 4-5 dl

1 ts salt

1 stor grovt revet gulrot

1 eple , finrevet

1/2 finhakket rødløk

1 dl majones

1 dl matyoghurt

1-2 ts grov sennep eller 1 ss ravigottesaus eller noen dråper tabasco

Strimle kålen og dryss med salt og la den ligge i ca 1 time , for å trekke ut væske og bli myk, hell av overflødig væske. (Saltet kan sløyfes om du ønsker sprøhet i coleslawen)

Bland sammen kål, revet gulrot, eple og finhakket løk.

Bland sammen majones og matyoghurt og smak til med sennep/ravigottesaus ev tabasco og vend inn i grønnsakene.

Les også: En litt avansert femretter til festmiddagen

Hamburgere:

Ca 500 g kvernet storfekjøtt, karbonadedeig

1 ts salt

½ finhakket løk

grovmalt pepper

½ - 1 dl iskaldt vann

Arbeid sammen alle ingrediensene, form til 6 karbonadekaker.

Stek i olje og smør i en varm stekepanne. Karbonadene kan gjerne ha en rosa kjerne.

Les også:Her er maten stjernekokkene spiser med venner og familie

Chilisaus:

2 ss chilisaus

2 ss mango chutney

1-2 ts presset saft av sitron eller lime

Rør sammen og smak til med sitron- eller limesaft.

Les også: Oppskrift på Terje Ness' «Kyllingsandwich med bearnaisesaus og poteter»

Tilbehør:

Tomat i skiver, salat og tynne ringer av rødløk.

Grovt hamburgerbrød eller grove skiver ristet brød.