KUNNE BLITT LAGKAMERATER: Steven Gerrard (t.v) og Gareth Barry (t.h) kunne begge vært Liverpool spillere, om ikke en supportersang tok fra den nåværende City spillerens lyst på spill i rød trøye. (Foto: ANDREW YATES/Afp)
KUNNE BLITT LAGKAMERATER: Steven Gerrard (t.v) og Gareth Barry (t.h) kunne begge vært Liverpool spillere, om ikke en supportersang tok fra den nåværende City spillerens lyst på spill i rød trøye. (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Gareth Barry: – Liverpool-supporterne saboterte overgangen

Manchester Citys trofaste midtbanesliter, Gareth Barry, kunne vært Liverpool-spiller – om ikke en supportersang ga landslagsspilleren kalde føtter.

I kveld kan den tidligere Aston Villa-kapteinen forlenge Liverpools seks år lange jakt på sølvtøy, såfremt Roberto Mancinis mannskap avanserer fra Ligacup-semifinalens returoppgjør.

Følg Liverpool - Manchester City fra kl. 20.45

Rødtrøyene har 1-0 å gå på etter Steven Gerrards matchvinnerscoring i det første møtet på Etihad.

Ville ha Barry
I 2008 la imidlertid daværende Liverpool-manager, Rafael Benitez, ut på en flere måneder lang frierferd for å få Barry inn portene på Anfield.

31-åringen ble sett på som det ultimate sommerkjøpet på Merseyside, men fikk samtidig the Kop og Xabi Alonso til å se sort.

Les også: Liverpool bytter draktleverandør – stemples som mislykket av Adidas-sjef

Alonsos forhold til Benitez kjølnet ytterligere da den nåværende Real Madrid-spilleren prioriterte barnefødsel på bekostning av Mesterliga-spill, og tvang etter hvert frem en overgang til den spanske hovedstadsklubben.

Spanjolen hadde en høy stjerne hos Liverpool-supporterne, og klubbens trofaste tilhengerskare la ikke skjul på hvem de ønsket av Alonso og Barry.

– Jeg husker da dette pågikk. Jeg så en treningskamp mellom Liverpool og Lazio og hørte hjemmefansen synge «you can stick your Gareth Barry up your a**». Jeg satt hjemme, men hørte likevel vagt hva som ble sunget. Det gikk inn på meg, sier Gareth Barry til The Telegraph.

– Måtte dra
Xabi Alonso har heller ikke lagt skjul på at det var Benitez' sterke ønske om å hente Barry til Beatles-byen som fikk den spanske landslagsspilleren til å forlate rødtrøyene.

– Det tok sin tid å akseptere jakten på Barry. For å være ærlig endret det hvilken retning fremtiden min skulle ta, og da Real Madrid viste interesse måtte jeg fortelle Rafa at jeg ønsket å dra, har Alonso uttalt til The People.

Les også: Liverpool kjøper «ung Deco»

Xabi Alonso gikk til «de kongelige» for cirka 275 millioner kroner sommeren 2009, mens Barry på samme tid signerte for den lyseblå delen av Manchester i en handel verdt om lag 110 millioner kroner.