SA SEG SKYLDIG: Mannen som allerede har innrømmet å ha knivdrept Sulejman Hamzic (23) i dette huset på Askøy, erkjente straffskuld i Nordhordland tingrett . (Foto: TV 2)
SA SEG SKYLDIG: Mannen som allerede har innrømmet å ha knivdrept Sulejman Hamzic (23) i dette huset på Askøy, erkjente straffskuld i Nordhordland tingrett . (Foto: TV 2)

Erkjenner straffskyld etter askøydrapet

Sulejman Hamzic (23) ville hjelpe en kvinne da han ble knivstukket og drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

30-åringen som er tiltalt for drapet på Sulejman Hamzic (23) erkjente straffskyld da saken startet i Nordhordland tingrett onsdag.

– Det er helt meningsløst alt som har skjedd. Det at jeg stakk kan jeg ikke forsvare på noen som helst måte. Jeg kjenner at jeg skammer meg når jeg sitter her, forklarte 30-åringen.

Tiltalt for vold

Det var under en innflyttingsfest i et nytt boligfelt på Askøy i Hordaland natt til 1. mai i fjor at 23 år gamle Sulejman Hamzic og flere av hans kamerater ville hjelpe en kvinne i nabobygget, fordi hun hadde blitt truet av sin samboer.

I nabobygget bli Hamzic knivstukket i magen. Kameratene fikk tilkalt hjelp, men ambulansepersonalet som kom, kunne ikke hjelpe før politiet var på plass. Og politipatruljen hadde kjørt feil.

«Slår du damen din?»

Den tiltalte mannen forklarte seg om krangelen med kvinnen han ventet barn med.

– Vi kranglet ute på plassen. Jeg skubbet henne, hun skrek og jeg lugget henne. Det ble mye styr - hun skrek at hun skulle flytte. Gikk inn og begynte å pakke sakene sine.

Da Hamzic og flere andre kom inn tok tiltalte en kniv som lå på kjøkkenbenken, forteller han.

– Det er en som spør hva som skjer, det kommer en annen forbi - i det han tar tak i meg - da stikker jeg. Han sier et eller annet, forklarer 30-åringen.

Husker du hva han sa? blir tiltalte spurt.

«Slår du damen din?» eller noe sånt, svarer 30-åringen.

30-åringen som i dag erkjenner straffskyld er også tiltalt for tre tilfeller av vold mot sin daværende gravide samboer. 30-åringen erkjente også straffskyld for dette forholdet.

Tiltalte forklarte seg om episodene der han har utsatt samboeren for vold. Han beskrev i detalj hvordan han slo sin gravide kjæreste.

Han forteller at han tok 100 tabletter dagen før. Dette var tabletter han hadde resept på. På spørsmål fra forsvarer svarer han at det var i et forsøk på å ta selvmord. Han forteller om en kaotisk periode i livet og at han ville starte på nytt i den nye leiligheten på Askøy.

Ble spurt om pillebruk

– Hadde du kombinert piller med alkohol tidligere, spurte aktor Randi Gabrielsen.

– Ja. Noen ganger kobler du av, andre ganger skjer det ting du skulle ønske ikke hadde skjedd, svarte 30-åringen.

– Jeg tar piller for å slappe av og komme gjennom dagene, la han til.

Stukket med kniv

Hamzic ble stukket én gang i magen med kniv og ble sendt til Haukeland universitetssjukehus med alvorlige skader. Hamzic døde på sykehuset dagen etter at han ble knivstukket.

Les også: Erkjenner straffskyld for drapet på Sulejman (23)

Det er satt av tre dager til saken i Nordhordland tingrett.