FIKK NYTT HJERTE: Erika Hernandez (28) er lykkelig etter operasjonen, til tross for at donorhjertet fikk noe hard medfart under transporten. (Foto: AP/Scanpix)
FIKK NYTT HJERTE: Erika Hernandez (28) er lykkelig etter operasjonen, til tross for at donorhjertet fikk noe hard medfart under transporten. (Foto: AP/Scanpix)

Erika (28) fikk donorhjertet som falt i bakken

– Jeg er så lykkelig, jeg kan ikke tro det, sier den nyopererte kvinnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For to uker siden presterte to teknikere ved et sykehus i Mexico by å velte en kjølebag med donororganer like etter at den dyrebare lasten hadde ankommet sykehuset med helikopter.

Hendelsen ble filmet og de uheldige legene ble utsatt for mildt sagt lite flatterende omtale i nasjonale og internasjonale medier.

Les også: Åtte av ti sier ja til organdonasjon

– Jeg er så lykkelig

Nå bekrefter sykehuset at det mye omtalte hjertet har kommet på plass i kroppen til en 28 år gammel kvinne etter en vellykket transplantasjon. Nyopererte Erika Hernandez møtte tirsdag pressen sammen med to andre pasienter som mottok organer fra fryseboksen som veltet.

– Jeg er så lykkelig, jeg kan ikke tro det. Jeg er her for å takke personen som donerte sitt hjerte. Jeg er veldig takknemlig overfor hans familie. Jeg klarer ikke å beskrive hvordan jeg føler det akkurat nå, sa Hernandez til pressen ifølge nyhetsbyrået AP.

Les også: Ville donere bort Sams (21) organer – da våknet han

Det er ikke kjent om Hernandez kjenner til at hennes nye hjerte er mer omtalt enn andre donorhjerter, men legen som gjennomførte operasjonen sier at det får være opp til familien hennes og fortelle historien.

Økt oppmerksomhet

28-åringen hadde en medfødt hjertefeil og fikk sitt nye hjerte av en mann som mistet livet i en trafikkulykke.

Sykehuset som gjennomførte transplantasjonene benytter hendelsen til å sette fokus på den voksende oppmerksomheten rundt organdonasjon i Mexico. Sykehusdirektør Jaime Zaldivar sier at Hernandez er én av tre pasienter som har fått gjennomført en hjertetransplantasjon i løpet av året, mens over 8000 mennesker er på venteliste for å motta nyrer.

Les også: Organdonorer tatoverte «donor» på armen