PÅ NY TUR: Jarle Andhøy skal være i gang med en ny Berserk ekspedisjon i Sørishavet. (Foto: Heiko Junge/SCANPIX)
PÅ NY TUR: Jarle Andhøy skal være i gang med en ny Berserk ekspedisjon i Sørishavet. (Foto: Heiko Junge/SCANPIX)

Andhøy skal være i gang med ny Berserk-tur

Jarle Andhøy skal ha satt i gang en ny sørpolsekspedisjon, også denne gangen uten nødvendige tillatelser. I fjor omkom tre besetningsmedlemmer da båten forliste.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

New Zealands kystmyndigheter har fått tips om at Jarle Andhøy har satt i gang en ny sørpolsekspedisjon i en ny båt. Nå leter kystvakten etter seilbåten.

I en melding til landets medier ber de om opplysninger hvis noen vet noe om dette.

– Vi har fått ubekreftede meldinger om at Jarle Andhøy og Samuel Massie kan være om bord i en ny båt, også denne kalt Berserk, muligens fortøyd et sted i Auckland eller Northland, heter det i meldingen.

«Berserk»-skipper anmeldt etter skjebnesvanger ekspedisjon

Mangler tillatelse

Tipset går ut på at seilbåten er 54 fot lang, og at de to skal ha planlagt en gjentakelse av fjorårets ekspedisjon. Båten skal opprinnelig ha hatt navnet Nilaya, men skal altså være omdømt til Berserk. Fartøyet var inntil nylig til salgs i Auckland-området og er en 54 fot lang seilbåt i stål.

Ifølge en nyhetsmelding fra Radio New Zealand skal norske myndigheter ha bekreftet at Andhøy ikke har innhentet de nødvendige tillatelser til ekspedisjonen denne gangen heller.

Utenriksdepartementet i New Zealand opplyser også at Andhøy ankom landet tidligere denne måneden.

Les også: Vil stanse Berserk-serie på TV

Forliste i fjor

For ett år siden dro Jarle Andhøy mot Sydpolen med skuta Berserk. Mens Andhøy og en av mannskapet var i land i Antarktis forliste båten og de tre av mannskapet som var om bord omkom.

Andhøy og ekspedisjonen hadde heller ikke den gang nødvendige tillatelser til å være i området. Andhøy fikk en bot på 25.000 kroner etter fjorårets skjebnesvangre tur.

Les også: «Berserk»-kaptein får bot på 25.000 kroner

(NTB/TV 2)