Erik Huseklepp i kamp for Portsmouth mot Millwall. (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)
Erik Huseklepp i kamp for Portsmouth mot Millwall. (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)

Huseklepps klubb på desperat eierjakt

Nå har portsmouth fått advarsel om tvangssalg.

For andre hang på to år er klubben på konkursens rand. Nå har ikke Portsmouth betalt skatt de siste to månedene og derfor mottatt varsel om tvangssalg fra den britiske skattemyndigheten.

- Å sørge for at skatt blir betalt inn, bør være fundamentet i en fotballklubbs strategi for næringsvirksomhet akkurat som i andre næringer. Alle som anser skattebetalinger som valgfritt og bruker skatt som er samlet inn fra ansatte og kunder til drift, ligger tynt an, jheter det fra skattemyndigheten.

Kravet er på 17,5 millioner kroner. Klubbens gjeld er på i overkant av 140 millioner kroner. Andrew Andronikou, eier av Convers Sports Initiatives, som igjen eier klubben, sier situasjonen er alvorlig.

Les også: Huseklepps klubb mot ny økonomisk krise

- Klubben gikk tom for penger i desember. Vi er under et ekstremt press for å finne en kjøper. Tiden jobber mot oss. Varselen om tvangssalget gjør at klubben ikke kan bruke bankkontoene sine. Men vi har sikret oss på annet vis. Vi er ikke skremt av det. Klubbens gjeld er ikke enorm, sier Andronikou ifølge The Guardian.

Portsmouth har to muligheter til å få inn penger. Den ene er å selge klubben og den andre er å selge spillere fra en A-lagstropp på bare 18 mann, som også Erik Huseklepp er en del av.

- Vi jobber med begge deler.

Spillerne har fått lønn for desember og vil få for januar, men Andronikou understreker at slik kan de ikke fortsette.