Ezinne Okparaebo. (Foto: TV 2/)
Ezinne Okparaebo. (Foto: TV 2/)

Ezinne Okparaebo smadrer rekorden sin - på trening!

Nå tror teamet rundt sprinteren på OL-medalje til sommeren.

Daytona (TV 2 Sporten): To måneder med knallhard trening i Florida har ført til en sensasjonell fremgang for Ezinne Okparaebo. Nå løper hun fortere på trening enn hun gjorde i konkurranser i fjor.

Sterkere, mer teknisk - og mye raskere.

- Jeg føler meg kjempebra, sier en storfornøyd Ezinne Okparaebo.

- Nærmer seg medaljetid
23-åringen har hatt ekstrem fremgang under den amerikanske treneren Reina Reider.

- Hun løper på fortere på trening nå enn hun gjorde i VM i fjor, sier Reider til TV 2 Sporten - vel vitende om at hun da satte personlig rekord på 100 meter med 11,21 og var svært nær finale i VM.

TV 2 får opplyst at hun nå - stinn av trening - løper på rundt 11,11-11,12 på treningsanlegget nordøst i Florida. Det betyr at den magiske 11-grensen fort kan bli brutt til sommeren - og bare så det er nevnt: I Sør-Korea i fjor ble VM-gullet delt ut på 10,90, sølvet på 10,97 og bronsen på 10,98.

I Daytona trener hun blant annet med tresteg-verdensmester Christian Taylor. Han beskriver det norske OL-håpets utvikling som sensasjonell.

- Hun var god da hun kom, men nå er hun kjempegod. Jeg har sett den forvandlingen og sett selvtilliten hennes øke, sier Taylor.

- Så kanskje hun vinner en medalje i London-OL?

- Ja, definitivt. Jeg er ikke i tvil om at hun blir blant de tre beste, svarer han.

Les også:Ezinne Okparaebos nye liv i Florida

- Sky is the limit
Selv vil ikke Okparaebo snakke høyt om medalje i sommerens OL, men hun blir smigret av treningskameratens hyllest.

- Det kommer jo fra en gutt som er 21 år og har vunnet VM... Det er det som er så herlig med amerikanere: De har stor selvtillit og tro på seg selv, og det er så deilig - for det smitter jo over, sier Ezinne Okparaebo.

- Jeg føler at "sky is the limit". Jeg ønsker å se henne på verdensscenen som en av de beste sprinterne i verden, sier Reina Reider.

Selv er Ezinne Okparaebo så fornøyd med oppholdet i USA at hun ønsker å forlenge oppholdet til mai - kun avbrutt av to innendørskonkurranser i Norge og England i februar.