bradpitt
bradpitt

Brad Pitt feiret med pannekaker

Superstjernen kan vinne sin første Oscar.

Det ble tidligere i dag offisielt at Brad Pitt er nominert til den prestisjetunge prisen beste mannlige skuespiller. Dette kan bli Pitts første Oscar om han stikker av med den gjeve statuetten 26. februar.

Det er for innsatsen i filmen «Moneyball», skuespilleren nå er nominert. Filmen var en av de som tronet høyest på lista med hele åtte nominasjoner, blant annet beste film.

– Idag blir det pannekaker til alle! Fortalte en gledestrålende Pitt til US Magazine få minutter etter at nominasjonen ble kjent. Han understreker at han er veldig glad:

– Dette betyr så mye, i og med at denne filmen lå på is for bare to år siden. Det har krevd en hel del mennesker, mange artister og håndverkere for å få denne filmen til lerretet. Dette er en stor ære, jeg er veldig lykkelig.

Les også: Produsenten: – Det er helt sinnssykt

Aldri vunnet

Pitt har enda til gode å vinne en pris under Acadamy Awards. Han har vært nominert to ganger tidligere, for hovedrollen i «12 monkeys» og «The Curious Case of Benjamin Button», men han har aldri nådd helt til topps.

Skuespilleren som nettopp fylte 49 år har tidligere uttalt at han begynner å føle seg for gammel for yrket og sier han er ved «veis ende» og at han kommer til å legge opp når han fyller 50 år.

– Gi ham alle trofeene!

De andre som er nominert i kategorien beste mannlige skuespillere er George Clooney, Gary Oldman, Jean Dujardin og Demian Bichir.

Nettopp George Clooney er en nær venn av Pitt, og det er tydeligvis ingen tøff konkurranse mellom kameratene.

– Det blir ekstra gøy å ha en venn der, og ingen er bedre enn George. Jeg foreslår at vi gir han alle statuettene, og når det ikke er flere igjen, da lager vi flere og gir de også til ham.

Les også: Oscar-håpet er tent for George Clooney