miranda
miranda

Sex og Singelliv stjernen valgte å bli lesbisk

Cynthia Nixon blir sint når folk påstår at hun alltid har vært det.

Den tidligere «Sex og Singelliv»-stjernen Cynthia Nixon er forlovet med sin parter Christine Marinoni og sammen har paret sønnen Max (1). Paret har vært sammen i flere år.

Tidligere var Nixon gift med Danny Mozes i 15 år og med ham fikk hun to barn.

Nå raser hun mot at folk som ikke kan forstå at hun selv valgte å bli lesbisk, melder Contact Music.

– Jeg får inntrykk av at folk tror at jeg gikk med skylapper for øynene og ikke innså at jeg var lesbisk. Det er veldig fornærmende. Både mot meg og mot alle mennene jeg har vært sammen med.

Les også: Sarah Jessica Parker: – Jeg ønsket aldri å bli berømt

– Ingen får lov til å definere min legning

Det var når Nixon skulle holde en tale om hvordan det var å være homofil at reaksjonene begynte å komme. Hun skulle nemlig fortelle at hun har forsøkt å være heterofil og homofil – og at det å være homofil er det beste. Arrangørene forsøkte å få henne til å endre talen, men hun nektet.

– De ville at jeg skulle endre den, fordi den impliserte at homofili kunne være et valg. Og for meg er det nettopp det, et valg. Jeg forstår at det ikke er det for mange mennesker, men ingen får lov til å definere min legning for meg. Noen i det homofile miljøet er veldig opptatt av at legning ikke kan være et valg – fordi da har man muligheten til å velge bort homofili.

Nixon mener man må slutte å definere andres legning.

– Det spiller ingen om man svømte hit, eller om man fløy hit. Det som spiller en rolle er at vi er her, og at vi er en samlet gruppe. Vi er nødt til å slutte å sette krav til hvem som er homofile eller heterofile.

Les også: Sex og singelliv-stjerne naken i TV-serie

– Hun er så frigjort

Når det ble avslørt at paret hadde gifteplaner, fortalte regissøren av «Sex og Singelliv», Michael Patrick King, som også er åpent homofil, at Nixon hadde det fantastisk på hjemmebane.

– Cynthia er så frigjort i livet sitt nå. Den energien tar hun med seg til rollefiguren Miranda. Hun er fryktløs, men er nok litt mykere nå enn da vi startet, sa han til «God kveld Norge».

Cynthia og hennes partner Christine er også kjent for å jobbe hardt for homofile og lesbiskes rettigheter.