reidun
reidun

MGP-finalist Reidun Sæter: – Jeg er harry

«Hotel Cæsar»-skuespilleren spiller på flere strenger.

Musikalartisten og skuespilleren Reidun Sæter gikk lørdag videre i Melodi Grand Prix-finalen på Ørlandet. Med låta «High On Love» var hun én av tre som gikk videre til den nasjonale finalen.

Men det er ikke som artist folk flest kjenner henne igjen, men som «Trulte» i Hotel Cæsar. Der spiller hun bilmekaniker og kjæresten til Pelle. Etter seieren på lørdag avslørte hun til Her og Nå at hun kjenner seg igjen i den noe harry rollefiguren «Trulte».

– Ja, det er nok ikke så mange som trodde at «Trulte» ville stå å glitre seg på Grand Prix. Men nå vet dere det; Reidun er egentlig sanger, og ikke bilmekaniker, sa hun til bladet etter seieren.

Cæsar-skuespilleren legger til at hun kjenner seg like mye igjen i rollefiguren som en Melodi Grand Prix-artist.

– Jeg liker alt jeg. Det er både glitter og glam, også er jeg litt harry, ler hun og understreker.

Les også: Se hva «Hotel Cæsar»-stjernene gjør nå

Følte seg som Northug

Bladet skriver også at Sæter har vært syk i flere uker, noe som har ført til at stemmen ikke har fungert optimalt. Under generalprøven brast hun i gråt da stemmen ikke nådde opp til det hun forventet. Men heldigvis snudde det, og til finalen lørdag kveld var stemmen på plass igjen.

– Jeg er veldig glad for at jeg klarte å gjennomføre, og at det gikk så bra som det gjorde da. Jeg føler meg litt som Petter Northug, men det er Nora som er den virkelige Northug. Dette er en personlig seier for meg, forteller hun.

Les også: MGP-artister slår kraftig tilbake mot netthets

– Det har klikka for henne

En som ikke gikk videre lørdag kveld, var Benedicte Adrian med gruppa «United». Adrians opptreden ble voldsomt kritisert. P3-programleder og rapper Christine Dancke gikk hardt ut:

– Ok, det har klikka for Benny Adrian. Har aldri sett noe så malplassert på en scene noensinne, skrev programlederen videre på Twitter-profilen.

Dancke utdypet senere for «God Kveld Norge» hva hun mente om Dollie De Luxe-stjernen.

– Jeg ble sjokkert over hvor malplassert Benedicte Adrian var i det nummeret i seg selv, men også over hvor rar, sur og upassende vokalprestasjonen var i mine ører. United-guttene hadde noe Black Eyed Peas-lignende greier på gang, men i stedet for en ung, norsk Fergie, fikk vi altså Benedicte Adrian. Tror ikke man kommer lenger unna urban musikk enn henne, sier Dancke til «God kveld Norge».

Idag innrømmet Benedicte Adrian at hun er «litt skuffet» etter den dårlige mottakelsen.

Les også:Derfor vil ikke Alexander Rybak ha så mange venner