David Nielsen mener at Mostafa Abdellaoue ikke er god nok for FCK. (Foto: CHAIWAT SUBPRASOM/Reuters)
David Nielsen mener at Mostafa Abdellaoue ikke er god nok for FCK. (Foto: CHAIWAT SUBPRASOM/Reuters)

David Nielsen: – Mos er ikke god nok for FCK

David Nielsen mener norske spillere ikke er klare for større ligaer.

Alt tyder på at Mostafa Abdellaoue havner i FC København innen kort tid.

Nå går tidligere FCK-angriper David Nielsen ut og advarer gamleklubben sin.

– Utfra det jeg har sett, og jeg har sett noen kamper i år, så mener jeg at han ikke holder nivået FC København må se etter, sier han til TV 2 Sporten.

– Jeg mener at han ikke viser individuelle ferdigheter som holder mål. Det er en grunn til at Martin Andresen først leier ham ut og så selger ham for seks millioner kroner. Og måten VIF spiller fotball på er veldig lik den man spiller i Danmark, fortsetter han.

LES OGSÅ: Agenten om Mos: – Det vil nok skje noe ganske snart
LES OGSÅ: Mos var i København for å forhandle med FCK

Norske spillere sliter i utlandet
Nielsen mener det ikke bare gjelder Mos. Han mener norske spillere generelt er for dårlig skolert til å lykkes i større klubber.

– Det er en tendens at spillere som drar fra Norge sliter med å ta det internasjonale nivået. Jeg håper jeg tar feil med Mos. For det er ingen som vet hvor god han kan bli.

– Generelt er det ikke mange spillere som reiser ut av Norge med suksess. Moa er vel eneste unntak de siste årene.

– Se på Erik Huseklepp, kanskje den største profilen i Tippeligaen de siste årene. Se på hvordan han sliter med å etablere seg i en, i utgangspunktet, dårlig liga som den nest øverste divisjonen i England, forklarer Nielsen.

– Haugesund, Fredrikstad og Vålerenga best
Den tidligere Start-, Strømsgodset- og Brann-spissen mener norske trenere må ta tak i å utvikle de individuelle ferdighetene til spillerne, hvis ikke vil norsk fotball bli akterutseilt.

– Vi må utdanne spillerne bedre enn vi holder på med i øyeblikket. Spillerne er ikke klar for å spille den fotball man spiller ute i Europa.

– Av de lagene jeg har sett denne sesongen, så er det Haugesund, Fredrikstad og Vålerenga som spiller en fotball som gjør spillerne i stand til å utvikle seg individuelt. De andre spiller altfor negativ fotball, mener han.

Nielsen håper som sagt at han tar feil, men han tror ikke Mos blir noe bedre i FCK enn han var i Tromsø forrige sesong.

– Jeg tror Tromsø fikk maks ut av ham. Per dags dato mener jeg at han ikke er god nok. Martin Andresen er den som kjenner ham best, og han har ikke gjort mye for å få ham på banen for Vålerenga, avslutter Nielsen.