Manchester Citys Mario Balotelli snakker med Tottenhams Scott Parker etter episoden der balotelli tråkket på hodet hans etter en duell. (Foto: Anna Gowthorpe/Pa Photos)
Manchester Citys Mario Balotelli snakker med Tottenhams Scott Parker etter episoden der balotelli tråkket på hodet hans etter en duell. (Foto: Anna Gowthorpe/Pa Photos)

City godtar trolig Balotelli-straff

- Vi mister ham nok i fire kamper, sier David Platt.

FA meldte mandag at de har siktet Mario Balotelli for voldelig oppførsel etter at han tråkket på hodet til Tottenhams Scot Parker i søndagens kamp.

Straffen blir fire kampers karantene - om City ikke kommer med en god forklaring innen kl. 19.00 onsdag. Akkurat det er lite trolig, skal vi tro City-trener David Platt.

- Vi mister nok en spiller i fire kamper, sa Platt tirsdag ifølge The Telegraph.

Han beskriver reprisene i sakte film av hendelsen som «ikke bra» og sier at ledelsen ennå ikke har satt seg ned og diskutert saken.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Dersom klubben anker, kan Balotelli spille kampen mot Liverpool i morgen kveld - men da risikerer de at dommen kan økes til fem kamper. Klubben klarte ikke å få redusert karantenen til Vincent Kompany nylig. Den episoden var også omdiskutert.

- Jeg tror ikke noen trodde vi ville få gehør for anken i Kompany-saken, selv om de fleste følte at rødt kort og fire kampers karantene var for strengt. Det viser hvor håpløst det er å anke, sa Platt, som påpekte at ingen som så Balotelli-episoden live reagerte på den.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager

Føstelagstreneren sa også at han var blitt bedt om å snakke med pressen om saken av manager Roberto Mancini. Italieneren føler seg ikke god nok i engelsk til å kunne uttale seg presist nok til den engelsek fotballpressen.