KAN STILLE MED SKJEGG: Ansatte ved Disneyland i California og Disney World i Florida får etter 3. februar lov å stille med skjegg på jobben. Men skjegget må være velstelt, og ikke lenger enn 0,6 centimeter langt.  (Foto: Shaggy Paul/Creative Commons)
KAN STILLE MED SKJEGG: Ansatte ved Disneyland i California og Disney World i Florida får etter 3. februar lov å stille med skjegg på jobben. Men skjegget må være velstelt, og ikke lenger enn 0,6 centimeter langt. (Foto: Shaggy Paul/Creative Commons)

Disney tar grep: Nå får de ansatte ha skjegg på jobb

Siden midten av 1950-tallet har det vært forbudt for ansatte å ha skjegg. Nå gir ledelsen i Disney-parker etter for ansattes krav.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da grunnlegger Walt Disney åpnet Disneyland i California på midten av 1950-tallet skulle alt være rent og pent.

Bart og skjegg ble sett på som ustelt, og det var forbudt for ansatte å møte på jobben uten å ha tatt i bruk barberhøvelen.

Fikk bart i år 2000

I 60 år har reglene vært de samme. Vel å merke med en liten oppmykning av regelverket i år 2000.

Da ble det tillatt å anlegge bart. Men kun dersom barten fikk vokse frem under ferie, og ikke på jobben.

Tillater skjegg

Mandag gjorde Disney det klart at tiden er moden for å endre hårreglene igjen.

Ansatte ved Disneyland i California og Walt Disney World i Florida får nå muligheten til å anlegge både bukkeskjegg og vanlig skjegg.

Men endringen får ikke umiddelbar virkning. Først etter 3. februar er det tillatt å stille med hårvekst, og skjegget må være velstelt.

I henhold til selskapets håndbok kan ikke skjegget være lenger enn 0,6 centimeter langt, skriver Wesh 2 News.

– På tide

Professor Rick Foglesong har skrevet en bok om Disney World og dens innflytelse på Orlando. Han mener skjegget er et tegn på at Disney utvikler seg.

– Min reaksjon er at dette er på tide, sier han.

Walt Disney sin intensjon var at alt skulle være helhetlig og derfor skulle skjegget bort. Men ansatte tror litt skjeggvekst likevel vil bevare helheten.

– Jeg tror litt individualitet mellom de ansatte ikke er en dårlig ting. Jeg mener at folk kan ha skjegg og samtidig være pene og velstelte, sier en av de ansatte.

– Mindre skremmende uten skjegg

Men ikke alle besøkende er like enige. En familie fra Texas sier til Wesh 2 News at de kunne vært foruten skjeggforandringen.

– Det rene utseende gjør dem mer omgjengelig og mindre skremmende for barna, sier Derick Workman.

Endringen fra selskapets ledelse kommer etter forespørsel fra ansatte.

– Nå var tiden moden for å endre på retningslinjene, sier mediekontakt Andrea Finger.