reinertsen (Foto: TV 2/)
reinertsen (Foto: TV 2/)

Ble sagt opp i Notodden: – Økonomien var ikke så dårlig

Terje Reinertsen kjemper denne uken i Høyesterett etter at han måtte lide for Notoddens skakkjørte økonomi.

Høyesterett (TV 2 Sporten): Jukka Hakala og Terje Reinertsen ble i 2010 sagt opp fra sine kontrakter med Notodden FK.

Bakgrunn: Notodden-oppsigelser i høyesterett

Mener klubben hadde andre alternativ
Klubben skyldte på økonomiske problemer, og én av hovedpersonene i saken mener at Notodden hadde flere muligheter enn å sende de best betalte spillerne på dør.

– Vi var grunnleggende uenige i konklusjonen som klubben kom med – at de måtte si oss opp. Vi mener at økonomien ikke var så dårlig som de sier den var, og at de derfor hadde andre muligheter enn de kom frem til, sier Reinertsen til tv2.no.

Det er styrelederen i Notodden uenig i.

– Jeg mener absolutt at det var helt nødvendig av klubben å gjøre dette. Vi har gjort alt vi bør og skal gjøre i denne saken, sier Henrik Hognestad.

– Har dere alt på det rene?

– Ja, vi mener absolutt det.

– Respekt for kontrakter skal stå høyt
Reinertsen var på ferie da Notodden bestemte seg for å resignere nye spillere og samtidig hente inn nye trenere. Verken Reinertsen eller Hakala hørte noe som helst fra klubben på det tidspunktet.

Deres tidligere lagkamerater i Notodden reagerte også på klubbens håndtering av de fem spillerne som ble sagt opp.

– De var jo enig med oss, og de mener også at respekten for kontrakter skal stå høyt. Proffkontrakten en skriver under på skal være verdt litt. Det er ikke bare til å si at en har dårlig økonomi, for så å dra i stykker kontrakten, sier Reinertsen.

Ifølge reglementet til NFF er det rettsmessig lov å si opp spillere på én måneds varsel dersom inntektene svikter stort i forhold til inntekt.

Les også: Futsal-stjernen «Ibba» har signert for Vålerenga

Kritiserer Notodden
Forbundsleder i Idrettsutøvernes Fagforbund, Joachim Walltin, ser på saken mellom Notodden og de to spillerne som interessant for fremtiden. Han mener avgjørelsen som kommer fram i Høyesterett vil kunne legge føringer for spillere på midlertidig kontrakt.

– Vi må se hva en dom fra Høyesterett vil inneholde, men blir helt klart spesielt dersom klubber som Notodden, med svikt i økonomien, kan si opp spillerne mens spillerne selv sitter bundet, sier Walltin.

Joachim Walltin (Foto: Øijord, Thomas Winje/Scanpix)
Joachim Walltin (Foto: Øijord, Thomas Winje/Scanpix)

Notodden ble frifunnet i Tingretten i 2010, samtidig som Hakala og Reinertsen ble dømt til å betale drøyt 100.000 kroner i saksomkostninger. De to spillerne anket saken, og i lagmannsretten kom det frem at oppsigelsene var usaklige, og Notodden måtte betale Hakala 665.000 kroner og Reinertsen 261.000 kroner i erstatning.

Spliden er nå oppe i Høyesterett, og i løpet av onsdag vil saken bli fullført. Det vil ta en drøy måned før den endelige avgjørelsen i saken faller.