Louise Collett
Louise Collett

God morgen Norges seere elsker å strikke

Se alle strikkebildene her!

At God morgen Norges seere er glad i å strikke, er ingen hemmelighet.

I 2011, under ski-VM i Oslo, var responsen enorm da vi ba dere om å bidra med å strikke mansjetter som skal være rundt medaljebukettene.

Vi fikk nærmere 2000 mansjetter i posten.

Les også: Folkets strikkeglede på skimuseet

Ny strikkeglede

Nå har vi igjen fått en enorm respons.

Vi spurte dere hvorfor dere er glade i å strikke, og her er noen av bildene og svarene vi fikk.

Les også: Anna og Heidi byttet ut reklamejobben for å strikke på heltid

En del av hverdagen

«Jeg er hjemmeværende og sitter mye med strikketøyet mitt, har også prøvd meg litt på hekling i den siste tiden.

Strikkinga har jeg vel arvet etter moren min som er en flittig strikker, akkurat nå holder hun på med å hekkle oldemorsteppe til meg!

Strikkinga har blitt en del av hverdagen min, sliter litt med ømme muskler men strikkinga klarer jeg alikevel å holde på med! Koser meg da!!

Vivian»

Les også: Med strikkepinner for HIV-saken

Jeg kooooser meg med håndarbeidet

«Å skape noe selv, fra en bunt med garn, er utrolig givende og gøy! Det er noe å være glad for og stolt av.

Det er samlende i jentegjengen og koselig å videreføre til egen datter! Stas når det er hun som ringer og vil at vi skal sette i gang med nytt prosjekt! Da er det ut på garnshopping gjerne ispedd en liten cafetur!!! Når jeg har startet nye prosjekter våkner jeg gjerne tidlig i helgene med en glede i kroppen.

Sniker meg ned for ikke å vekke noen, tenner i ovnen, kryper under teppet og KOOOOSER meg med håndarbeidet!! Strikking og hekling dreier seg rett og slett om hverdagsglede!

Morsomt at det har blitt så populært igjen!, skriver Eva fra Askim.

Les også: Strikk er høstens motemust

Hjemme i fødselspermisjon

«Jeg heter Anne Grethe Moen, og bor i Trysil! Jeg er hjemme i fødselspermisjon med min lille datter, og jeg elsker å sette meg ned å strikke litt når lille snupp har lagt seg- eller rett og slett når jeg trenger en pause! Jeg synes strikking er veldig avslappende og koselig, og jeg nyter det å se at resultatet kommer ganske fort!»

Strikker når jeg venter på tannlegen og legen

«Jeg liker strikking fordi det gjør at jeg kan skape noe med hendene mine. Farger får fritt utløp, og jeg kan være kreativ. I tillegg gjør strikking en sosial, det arrangeres strikkekafe flere steder i omegn, og det er alltid trivelig. Strikking gjør også at jeg slapper av, og jeg nyter virkelig og strikke og lytte lydbok samtidig. Samt se på God Morgen Norge. Jeg strikker og ser morgensendingen daglig, og når den er ferdig, er det ofte lydbok og strikking innimellom andre daglige gjøremål.

Jeg strikker også når jeg venter på noe, f.eks. tannlege, lege, helsesøster, buss mm. Og da kommer mange bort og snakker med meg. De er interessert og spør om tips og råd, evt gir de meg tips og råd. Hilsen Synnøve»

Les også: – Interiørstrikk er det hotteste akkurat nå ifølge redaktør i nytt strikkemagasin

Hege fra Oslo

«For meg er det en avslapning, samt jeg eller mine barn får plagg ingen andre har helt like!

Man kan koble av når man holder på med håndarbeid, og min 10 år gamle datter har blitt helt lik, skriver Hege fra Oslo»

Liker å produsere noe

«Jeg har fulgt med på Pickles.no helt fra starten, og har laget mange av prosjektene. Jeg elsker strikking fordi jeg liker å bruke hendene og produsere noe jeg kan bruke.

Jeg liker å være kreativ, og lage ting akkurat slik jeg vil ha dem. Strikking og hekling er veldig avslappende, et perfekt tidsfordriv, særlig om vinteren. Maria»

Les også: Moteriktig strikk

Det minner meg om bestemor

«Jeg elsker å holde på med håndarbeid spesielt strikking. Jeg har ikke alltid så mye tid til å strikke men prøver å strikke når jeg ikke har en pensum bok som må leses.

Jeg har strikket en ullgenser, noen pledd, mange ullsokker og noen andre ting. Jeg syns det er helt fantastisk å strikke fordi det er gøy å kunne lage noe selv og når folk spør hvor du har kjøpt det så kan du si at du har laget det selv. Jeg synes også det er gøy fordi det minner meg om bestemor som var veldig glad i håndarbeid og lærte meg mye. Hilsen Theresie 20 år fra Bergen».

Les også: Arne og Carlos: – Å sitte hjemme og lage ting er den nye luksusen!

Har strikket mye dukkeklær

«Mitt første strikketøy fikk jeg av mormor. Jeg husker det var plastikkpinner og garn i grelle farger (dette var på 70-tallet). Opp gjennom årene har jeg strikket masse – spesielt dukkeklær mens jeg var barn. Som voksen har det vært alt fra store prosjekter som gensere med intrikate mønstre til sjal i hullstrikk.

Jeg finner sjelefred ved strikketøyet. Jeg forlenger reisetiden til jobben ved å ta trikken – det gir meg 20 min med strikking hver morgen – kan noen få en bedre start på dagen?

Til jul ga jeg benvarmere (litt lengre enn leggvarmere) til to kollegaer – de har faktisk fått ben å gå på og jeg holder akkurat nå på med et nytt par! Hilsen Anett»

Les også: Norske strikkedesignere gjør det stort i Japan

Jeg slapper av

«Jeg strikker for å kunne slappe av når jeg trenger å stresse ned, men ser gjerne på tv også når jeg strikker, men da kun på enkle prosjekter.

Før strikket jeg bare for å lage lappeteppe (som aldri ble ferdig), men nå har vi i jentegjengen strikkeklubb for å lære oss å strikke personlige ting til hjemmet, sokker til oss selv og ting til babyer som begynner å dukke opp.

Taj fra Oslo»

Jentekvelder med strikking

«Jeg og 3 andre venninner har jentekvelder ca 6. hver uke. Da sammles vi og strikker/hekler. Sosialt + at vi deler erfaringer eller spør hverandre. Selv har jeg permisjon, venter en gutt, hadde termin mandag 23 januar... strikker et baby teppe som skal være i vuggen hans!

Strikking får en til og slappe av og gi seg selv litt tid! sier Agnethe»

Les også: Arne og Carlos strikker og stapper dukker

Rekreasjon og avslapping

«Hvorfor jeg liker strikking? Oj, det er flere grunner til det. Mest fordi det er rekreasjon og avslappende. Å få skape noe med garn og pinner, og så har jeg funnet ut at det er veldig sosialt. Sitter jeg f. eks. på en cafe med strikketøyet mitt, kommer det nesten alltid noen likesinnede og begynner å prate

Jeg er vel en typisk garnaholiker, med et garnlager som holder på å overta soverommet vårt Og jeg har til enhver tid mer enn ett prosjekt på gang. Mannen har resignert for lenge siden, og funnet ut at det ikke nytter å protestere når jeg kommer hjem med enda en pose garn. Alice fra Ellingsøy»

Det er så mye kjærlighet i strikkede plagg

«Bobler av iver etter å ha sett de flotte puffene på God morgen Norge.

Elsker strikkede plagg på grunn av det unike uttrykket, kjærligheten og kosen som er lagt i arbeidet. For meg er et hjemmestrikket plagg ekslusivt, noe som ingen merkevarer kan matche!

Tradisjon er også viktig, og det gir mye hygge når man får hjelp med strikkingen når man står fast. I hvertfall for meg, skriver Annette.»

Les også: Denne «Mad Men»-sofaen er norsk

Gammel kunnskap med moderne oppskrifter

«Jeg er nå i en alder av 35 år og har enda ikke følt at strikking er noe jeg får til. Mens min mor er fantastisk flink til å strikke og veve, river hun seg i håret over denne udugelige datteren som ikke fører håndarbeidstradisjonen videre.

Tidligere har ikke dette plaget meg nevneverdig, da mye av mamma sine produksjoner ofte tilfaller meg..Men; nå har jeg fått en datter selv og jeg tenker at det ville være forferdelig synd om ikke noe av hennes kunnskaper blir delt videre. Det jeg likte så godt med dette innslaget var at håndverket er gammel kunnskap, men produktene og oppskriftene var moderne og tatt litt videre til feks interiør. Bente»

Les også: Nå får du mer for pengene på loppemarkedet

22 år og gleder seg over håndarbeid

«Jeg snublet nettopp inn døren her hjemme etter en nattevakt, og satte meg ned for og se God morgen Norge. Heldigvis var det i rett tid da jeg fikk se de to om strikking. Må bare si, at Pickles lager utrolig fine produkter av strikking og hekling. Jeg er nå 22 år, og har funnet gleden av og kunne sitte med håndarbeid. Skal ikke si jeg er kjempe flink, men en lærer ikke, om man ikke prøver.

Er det noe jeg virkelig har lyst og prøve, så er det og strikke eller hekle noen av deres oppskrifter.

Har nå strikket en del baby klær som jeg har gitt bort, som har blitt satt utrolig stor pris på. men hadde vært kjekt og kunne strikke noe til de eldre i familien som de kan inrede sitt hjem med. Vennlig hilsen Inga»

Lager masse fint til ungene

«Hei! Jeg simpelhen ELSKER alt som har med håndarbeid å gjøre! Har det i blodet for å si det sånn da jeg har vokst opp med både kreativ mor , bestemor og tante. :) Det er moro å se hva man kan lage ut av et garnnøste. Og det er en god følelse å vite at man har laget det selv. Det blir helt unike ting med akkurat de fargene og møstrene du selv ønsker.

Jeg lager mye fint til ungene mine. Gensere, ullbukser, pannebånd, luer, votter, sokker, tøfler, vesker, trekk til varmeflasker osv. Vennlig hilsen Marita.»

Les også: Slik gjør du shoppingkupp fra sofaen

Skal flytte og vil ha strikka interiør

«Jeg strikka veldig mye som barn, men la det helt på hylla da ungdomstida kom. Men for tre år siden tok jeg opp igjen strikkinga til den helt store gullmedalje og har jevnlig hatt strikkeprosjekter på gang siden da.

Jeg liker først og fremst å strikke fordi det er så fint å gi bort i gave, enten det er helt tradisjonelle raggsokker med et morsomt mønster i julegave eller større prosjekter som skjerf, pledd, bamser eller bruksgjenstander som man kan gi bort et helt personlig preg. Nå skal jeg og samboeren flytte inn i ny leilighet, et fredet kulturminne med bondsk sjarm, hvor jeg blir nødt til å tenke litt alternativt hva angår innredning.

Ikke noe ville passe bedre enn strikka/hekla lamper, puter og pledd, skriver Brit»

Les også: Interiørdesigner Halvor Bakke: – Her er det forbudt å gå utendørs uten rifle

Tusen takk

Vi fikk inn nærmere 700 små beskrivelser om hvorfor strikking er så bra og over 200 bilder.

Vi har bare plukket ut et lite utvalg, men takker for den enorme interessen.

Husk at dere finner mange oppskrifter på nettsiden: pickles.no

Ragni Alfsen
Ragni Alfsen
Sigrid Christensen
Sigrid Christensen
Siv Saltnes
Siv Saltnes
Synnøve S. Løvås
Synnøve S. Løvås
Taj Hultmark
Taj Hultmark
Tone Skålevik
Tone Skålevik
Vigdis Hjertaker Hope
Vigdis Hjertaker Hope
Anne Grethe Moen
Anne Grethe Moen
Anita N. Sørensen
Anita N. Sørensen
Anita N. Sørensen
Anita N. Sørensen
Anita N. Sørensen
Anita N. Sørensen
Anita N. Sørensen
Anita N. Sørensen
Anett Østmoe
Anett Østmoe
Anette Sundvall Pettersen
Anette Sundvall Pettersen
Bente Odden
Bente Odden
Anne Neseth
Anne Neseth
Anne Marie Sara Isaksen
Anne Marie Sara Isaksen
Frid Eirin A. Figenschou
Frid Eirin A. Figenschou
Eva Aasheim
Eva Aasheim
Eli Eng
Eli Eng
Camilla Stamnes
Camilla Stamnes
Brit
Brit
Louise Collett
Louise Collett
Louise Collett
Louise Collett
Lene Brattaule
Lene Brattaule
Kristin Andersen
Kristin Andersen
Kjersti Samuelsen
Kjersti Samuelsen
Kjersti Berg
Kjersti Berg
Hilde Sæle
Hilde Sæle
Heidi Luneng
Heidi Luneng
Hege Gustavsen
Hege Gustavsen
Nina Hamre Bjørklund
Nina Hamre Bjørklund
Nadia Karoline Martinsen
Nadia Karoline Martinsen
Merete Granås
Merete Granås
Merete Granås
Merete Granås
Marita Trulssen
Marita Trulssen
Marianne Hollup
Marianne Hollup
Maria Ihle
Maria Ihle
Margit Tangen
Margit Tangen
Vivian
Vivian