VELKOMMEN!: Fem år etter at TV 2 Nyhetskanalen gikk på lufta hjemme i Norge, starter svenskene sin egen nyhetskanal. (Foto: TV4News)
VELKOMMEN!: Fem år etter at TV 2 Nyhetskanalen gikk på lufta hjemme i Norge, starter svenskene sin egen nyhetskanal. (Foto: TV4News)

Slik startet svenskene nyhetskanal

Fem år etter at vi startet opp en egen nyhetskanal her i Norge gjør svenskene det samme. Tirsdag formiddag gikk TV 4 News på lufta for aller første gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Velkommen til TV 4 News, dette er vår premieresending.

Slik åpnet programleder Peter Lindgren den aller første sendingen. Og med det så har Sverige fått på plass sin første 24 timers direktesendte nyhetskanal.

Nesten nøyaktig fem år etter at TV 2 Nyhetskanalen gikk på lufta hjemme i Norge, det skjedde 15. januar 2007.

– Jeg er veldig nervøs. Det er stort å starte sin en nyhetskanal på ordentlig, sier administrerende direktør Göran Ellung i Nyhetsbolaget.

Den første uken kan du se sendingene gratis på nett her.

Kjenner presset

Det har vært noen hektiske timer i redaksjonen foran oppstarten.

– Vi har fått øve oss på ting som kan gå galt. Selv om vi har mislyktes så har vi klart å forbedre oss fra prøve til prøve. Så nå er vi godt forberedt, sier programleder Anna Herdenstam.

Svenskene har stor tro på at seerne vil ha en nyhetskanal. Men innrømmer at de har et stort press på seg til å levere.

Se video: TV 2-ankerets telefon ringte på direkten

Kamp om seere

– Jeg tror de forventer seg en flom av siste nytt. Det siste vi får inn skal vi jo legge ut med engang, så man får jo vite hva som skjer når det faktisk skjer, sier Herdenstam.

Nå starter kampen om å kapre de svenske seerne.

– TV 4 News vil være tilgjengelig både gjennom kabelnettet og digitalboks. Trenger man hjelp til å finne kanalen kan man oppsøke hjemmesidene til distributørene, sier Ellung.