expert (Foto: Faksimile Expert.no)
expert (Foto: Faksimile Expert.no)

Disse prisene kan du ikke stole på

Et tasteklikk unna er nemlig prisen en helt annen.

På Expert.no kan du lese at «festen fortsetter, klikk her for å se vår kundeavis»

Det første som møter deg, er en animasjon som viser hvordan du enkelt kan handle i kundeavisen på nett: «For å kjøpe et produkt, ta musepekeren over prisen og trykk på handlevognen.»

Men, dersom du ikke er oppmerksom, kan du komme til å kjøpe produktet til en helt annen pris enn den som blir lovet i kundeavisen.

Les også: Rema 1000 kutter prisen på økologisk – men kun i Oslo

– Lukter lureri

– Jeg var heldigvis våken nok til å se at prisen endret seg. Men det er veldig fort gjort å ende opp med å betale mer enn det som man tror varen koster. Dette lukter lureri, spør du meg, sier Expert-kunde Robert Stray til TV 2 hjelper deg.

I de aller fleste tilfeller er prisen dyrere i nettbutikken. En sjelden gang er prisen den samme, men av og til er den faktisk også billigere!

I kundeavisen som ligger ute nå, viser en stikkprøve TV 2 hjelper deg har gjort blant 5 annonserte TV-er, at tre av TV-ene er adskillig dyrere i nettbutikken. Kun en har samme pris i nettbutikken som i avisen, og en er billigere.

Les også: Hva driver dere med her da, One Call?

Saken fortsetter under tabellen.

Produkt

Pris i avis

Pris i nettbutikk

PANASONIC TXL32C4E 32"LCD TV.

2690,-

3999,-

SONY KDL46EX524BAEP 46"LED TV.

6999,-

8999,-

DANTAX 22LED300PINK 22"LED TV, ROSA

1990,-

2299,-

PHILIPS 55PFL6606T 55" LED TV

11.444,-

10.995,-

SAMSUNG FUE55D800501 55"LED TV.

18.999,-

18.999,-

Ulovlig markedsføring

– Det er i strid med markedsføringsloven å oppgi feil pris i reklamen, sier Jo Gjedrem, fagdirektør for blant annet prismarkedsføring i Forbrukerombudet.

Expertkunden Robert Stray oppdaget at prisene var forskjellige i reklamen og på nettbutikken allerede 4.januar, men Experts innkjøpsdirektør, Pål Trudeng, sier de oppdaget misforholdet først fredag 20.januar.

– Vi har en feil i IT-systemet som gir avvik på pris mellom avis og nett. Det skal selvfølgelig ikke være sånn, og vi jobber nå med å korrigere dette, lover Trudeng.

Les også: Odd ble sjokkert over Experts pris

Trenger du vår hjelp? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no

Følg oss på Facebook og Twitter