bredeli2 (Foto: TV 2)
bredeli2 (Foto: TV 2)

TV 2-Bredeli: – Noen synes sikkert jeg er verdens største dust

Engasjementet kan ta overhånd for kommentator Harald Bredeli.

TV 2s populære håndballkommentator har den siste tiden skapt overskrifter med sitt brennende engasjement under håndball-EM for herrer.

La seg flat

I forrige uke gikk han blant annet ut med en beklagelse etter å ha skjelt ut dommerne i kampen mellom Norge-Island.

– Det er bare å beklage. Spesielt gjelder dette til alle troende som opplevde det som støtende. Det var ikke meningen og jeg er lei meg. Jeg ble engasjert og gikk over streken. Det skal ikke skje, og det er uproft og tåpelig. Selv om jeg mener det, så skal jeg ikke si det, sa kommentatoren til tv2.no.

Les mer: Bredeli beklager banning på direkten: – Det skal ikke skje

Lang gåtur

Det er imidlertid ikke første gang engasjementet tar overhånd for kommentatoren. Året etter EM for kvinner i 2002 ble det gåtur fra København til Århus for Bredeli.

Bredeli var nemlig sikker i sin sak. Katja Nyberg kunne aldri i verden klare å score på et frikast fra nærmere midtstreken på stillingen 23–23 mot Ungarn, med rundt ett sekund igjen å spille. Men det gjorde hun, og dermed måtte Bredeli ta beina fatt.

Lærer aldri

I et stort intervju med ukebladet Se og Hør tirsdag, innrømmer Bredeli dog at han ikke har lært å passe kjeften.

– Noen synes sikkert jeg er verdens største dust, men sånn vil det alltid være. Jeg tror nok folk flest liker litt kontinuitet i sportsyrket, sier han til bladet.

Under kvinnenes VM-finale i desember, fulgte over to millioner seere Bredelis jubelrop på TV 2, noe som satte ny rekord for kanalen. Det er et solid bevis på Bredlis popularitet.

Les også: Da Harald Bredli måtte gå fra København til Århus