lørensk-balltre-fengslet - To varetektsfengslet for vold med balltre

De to eldste av fire ungdommer som er siktet for å ha slått en 19-åring med balltre i Lørenskog, ble mandag varetektsfengslet i fire uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til sammen fire ungdommer i alderen 15 til 23 år ble sist fredag pågrepet og siktet for å ha slått en omgangsvenn med balltre og påført mannen alvorlige hodeskader. Overfallet skjedde i en leilighet i Lørenskog kommune i Akershus om morgenen 1. nyttårsdag.

– To av de siktede var under 18 år. De har blitt overført til barnevernet med fengslingssurrogat i fire uker. De to eldste, som er over 18 år, ble i dag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, sier politiadvokat Jon Aga i Romerike politidistrikt til NTB.

19-åringen ble brakt til Ullevål sykehus i Oslo med livstruende hodeskader og er blitt operert flere ganger. Onsdag i forrige uke våknet han opp fra koma, og fredag kunne altså politiet pågripe de fire navngitte ungguttene og mennene for den grove voldsepisoden. Alle fire er siktet for grov vold.

Både offeret og de fire siktede tilhører samme omgangskrets. Flere av de siktede har også før pågripelsene vært inne til vitneavhør hos politiet. Pågripelsene kom som et resultat av etterforskning og kartlegging av bevegelsesmønstrene deres og hadde ingen direkte sammenheng med at 19-åringen våknet fra koma. (©NTB)