Oxlade Chamberlain claus
Oxlade Chamberlain claus

Lundekvam ringte Oxlade-Chamberlain etter tapet for United: – Han var verken skadet eller sliten

Hovedpersonen uttaler seg til TV 2 om helgens mest omtalte spillerbytte.

Flere klødde seg i hodet da Arsenal-unggutten Alex Oxlade-Chamberlain ble erstattet av Andrej Arsjavin i søndagens storoppgjør mot Manchester United.

TV 2s Premier League-ekspert Claus Lundekvam lovet seerne at han skulle ringe 18-åringen for å høre om han var sliten eller skadet da han ble byttet ut kvarteret før full tid - og den tidligere landslagsforsvareren holdt ord.

– Han sa først og fremst at han var superfornøyd med sin første kamp fra start, samtidig som han var fornøyd med å ha spilt en god kamp, sier Lundekvam til tv2.no.

Les også: Welbeck senket Arsenal på Emirates
Les også: Lundekvam slakter Arsjavin-byttet: – Jeg skjønner van Persie godt

For etter å ha imponert stort på banen med strålende involveringer, samt målgivende pasning på Robin van Persies utligningsmål, var ikke Lundekvam alene om å undres over Arsène Wengers taktiske grep i den avgjørende fasen av kampen. En taktisk blunder av den franske manageren, mener Lundekvam.

– Jeg mener at det var en merkelig avgjørelse, spesielt når jeg får bekreftet av Alex at han verken var sliten eller skadet, sier Lundekvam.

– Wenger sa i intervju etter kampen at Alex var sliten og småskadet, men det var jo ikke tilfellet. Alex var litt forkjølet tidligere i uken, men byttet er merkelig når han følte seg i god form og spilte en strålende kamp.

Les også: Dette er landslagets PL-favoritter

Oxlade-Chamberlain ville ikke kritisere Wengers avgjørelse da Lundekvam slo på tråden - det har austevollingen forståelse for.

– Han er naturligvis forsiktig i uttalelsene sine siden han er så ung, og han respekterer valget til Wenger. Jeg mener at Wenger må ta sin del av skylden for at Arsenal tapte, sier Lundekvam.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Lundekvam kjenner Oxlade-Chamerblain godt fra tiden i Southampton. Selv om de aldri fikk muligheten til å spille sammen, hadde han mye kontakt med unggutten i forbindelse med klubbens akademi da han slet med skader mot slutten av karrieren. Lundekvam er sikker på at vi kan vente oss noe stort fra 18-åringen.

– For meg er han et større talent og har større potensial enn det Theo Walcott hadde på den alderen, sier Lundekvam.