Alexandre Imbeault. (Foto: Alaska Aces/)
Alexandre Imbeault. (Foto: Alaska Aces/)

Serielederen henter kanadisk senter

Alexandre Imbeault (25) blir klar for Stavanger Oilers før overgangsvinduet stenger ved midnatt.

– Ja, Alexandre Imbeault kommer til klubben i løpet av uken. Han er en kreativ spiller som vil tilføre oss mye,, sier daglig leder i Oilers Pål Higson til TV2.

Imbeault kommer fra Hartford Wolfpack i AHL - nivået under NHL. Der har han imidlertid ikke ikke lykkes, og har bare vært på isen i fire kamper uten å produsere poeng.

Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen får dermed flere strenger å spille på.

Før det hadde senteren stor suksess i Florida Everblades i ECHL, som er en av flere proffligaer som rekrutterer til AHL. Der produserte den kandiske senteren 63 målpoeng på 57 kamper.

25-åringen har også et kort opphold i Slavia Praha i den tsjekkiske eliteserien bak seg.

Stavanger Oilers leder som kjent elitserien suverent. Hele 17 poeng foran serietoer Lørenskog. Dette til tross for en urovekkende lang skadeliste. Sentrale spillere som Tore Vikingstad, Kevin deeth, Snorre Hallem, Juha Kaunismaki, Peter Lorentzen og Cleve Kinley er alle ute på mer eller mindre ubestemt tid.

– Det er en stor prestasjon at vi fortsetter som vi gjør med så mange viktige spilere ute. Jeg er mektig imponert av gutta, sier Higson, som nå altså forsterker med canadisk senter foran sluttspillet - som bare er ti kamper unna.