NY KAPTEIN: Robin van Persie tar over kapteinsbindet etter Cesc Fàbregas. (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)
NY KAPTEIN: Robin van Persie tar over kapteinsbindet etter Cesc Fàbregas. (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)

– Van Persie vil ikke spille for en klubb som ikke er i Mesterligaen

Arsenal-helt frykter at Robin Van Persie forsvinner hvis Arsenal ikke tar fjerdeplassen.

London (TV 2 Sporten): Da Mike Dean blåste av oppgjøret mellom Arsenal og Manchester United, var reaksjonen fra publikum beskrivende for hvilken situasjon The Gunners er i. Enten kom supporterne med pipekonsert mot Arsene Wenger og spillerne, eller så hadde de allerede gått ut i mørket i Nord-London i fortvilelse.

Les også: Lundekvam slakter Arsjavin-byttet: – Jeg skjønner van Persie godt

– Tre strake tap er det klare beviset på at de sliter voldsomt for øyeblikket. De klarer ikke å holde nullen, de klarer ikke å forsvare seg skikkelig. Reaksjonen ved å slå tilbake etter pause var sterk, men de slapp inn et billig baklengsmål nok en gang, sier tidligere Arsenal-spiller Alan Smith til tv2.no.

Tålte ikke tap
Arsene Wenger la heller ikke skjul på hvor skjebnesvangert nederlaget var. Klubben tok null poeng i en fotballkamp de ikke hadde råd til å tape. Fem poeng opp til Chelsea på fjerdeplass er ikke et sjanseløst prosjekt, men veien for å sikre seg spill i Mesterligaen neste sesong kommer til å bli kronglete og vanskelig.

Les også: Chelsea-fans anklaget for rasisme

– Det er mulig, men de må heve seg flere hakk. Med Wilshere tilbake vil det nok gå bedre for dem, men dette kan bli en veldig tøff sesong for Arsenal. Vi vet ikke hvor Chelsea står, men jeg tror vi nå får oppleve at de ikke kommer blant de fire beste på tabellen, sier Smith, som i dag er ekspertkommentator for Sky Sports.

– Van Persie forsvinner
Spørsmålet er hvordan Robin van Persie opplever at Arsenal ligger 18 poeng bak serieleder Manchester City. Kapteinen var nok en gang mannen som fikset scoring mot United, men det var ikke nok. I en sesong der han har banket inn 19 ligamål for londonerne, er de ikke i nærheten av å være med i gullkampen.

Les også: Burde Mario Balotelli blitt utvist her?

– Van Persie kommer til å vurdere hvilke muligheter han har når sommeren kommer. Da vil han bare ha ett år igjen av kontrakten, og det spørs om han vil spille for et lag som ikke er med i Mesterligaen. De vil ikke kunne kjøpe spillere de har lyst på, så det kommer til å bli svært kostbart for dem, mener Alan Smith.

Det var også tydelig at Van Persie likte dårlig avgjørelsen om å bytte ut Alex Oxlade-Chamberlain til fordel for Andrej Arsjavin. Smith synes det er urovekkende for Arsenal at supporterne reagerte så kraftig på byttet manageren gjorde.

Misnøye
– Det er mye misnøye. Det er veldig sjeldent at du hører at så mange er uenige i avgjørelser som Wenger tar. Det er tydelig at de ikke liker det som skjer for øyeblikket, og det er overhodet ikke merkelig.

Les også: Welbeck senket Arsenal på Emirates

Wenger tør fortsatt ikke love at Arsenal kommer til å forsterke stallen før overgangsvinduet stenger ved midnatt 31.januar. Smith, som spilte for klubben mellom 1987 og 1995, er ikke i tvil om at franskmannen trenger flere kvalitetsspillere.

– Wenger må først og fremst vinne fotballkamper, men han bør også handle i januar. Wenger sier at han vurderer om han skal handle, men det hadde vært fint å se noen nye fjes komme til Arsenal. Jeg tror Van Persie trenger støtte. Hver gang han går i bakken, så holder alle pusten i frykt for at han har pådratt seg en skade. For hva i all verden kommer til å skje med Arsenal hvis han bli skadet, sier Smith.