Tora Berger (Foto: ALBERTO PIZZOLI/Afp)
Tora Berger (Foto: ALBERTO PIZZOLI/Afp)

Berger om VM-formen: – Kroppen min er ikke en robot

Tora Berger ble beste norske på skiskytternes fellesstart i Anterselva søndag med fjerdeplass. Darja Domratsjeva fra Bulgaria vant klart.

Tora Berger ble beste norske på skiskytternes fellesstart i Anterselva søndag med fjerdeplass. Darja Domratsjeva fra Bulgaria vant klart.

Den bulgarske jenta pådro seg to strafferunder på første liggende serie, men skjøt deretter feilfritt og vant hele 25,2 sekunder foran slovakiske Anastasia Kuzmina. Tyske Magdalena Neuner ledet til siste stående skyting, men med to bom måtte hun ta til takke med tredjeplass, 32,1 sekunder bak Domratsjeva.

Kjenner kjøret
Tora Berger pådro seg tre strafferunder, men avsluttet med en sterk sisterunde og sikret fjerdeplassen, 53,1 sekunder bak Domratsjeva.

Det var hun egentlig fornøyd med.

– I dag begynner jeg å kjenne at det har vært mange konkurranser, og jeg synes egenlig at jeg klarer meg bra likevel, sier Berger til TV 2 Sporten.

LES OGSÅ: Tarjei Bø: – Hele laget er ute å kjøre

Men selv om langrennsformen er akseptabel, gikk det litt tråere med rifla.

– Én bom er én for mye på hver skyting, og det blir liksom litt halvhjertet. Det blir ikke 100 prosent sånn som jeg ønsker det skal være. Jeg stresser kanskje meg selv litt på standplass på neste skyting, og drar det kanskje litt med meg, sier Berger.

Ingen robot
1 mars starter VM i skiskyting i Rupholding. Berger vil ikke garantere at hun klarer å prikke inn toppformen.

– Det er ikke så lenge igjen. Det er klart en må tenke på det, og det er det som alltid er i bakhodet med alt vi gjør. Men en kan aldri være sikker på om en gjør ting rett. Det er ikke en motor eller robot denne kroppen min heller, sier Berger.

(©NTB/TV 2)