Bruce Springsteen og Little Stevens på Valle Hovin. (Foto: SCANPIX)
Bruce Springsteen og Little Stevens på Valle Hovin. (Foto: SCANPIX)

Springsteen vurderer Utøya-konsert

– Vil bli diskutert internt, sier bandmedlem.

TV 2 Nyhetene kunne før jul melde at Bruce Springsteen ønsker å delta på minnemarkeringen for terrorangrepet på Utøya 22. juli i år.

Se videoreportasje:

580735

Det var sentrale kilder i AUF som kom med opplysningene.

– Skal diskuteres internt

Men det er foreløpig ikke kommet noen endelig bekreftelse på dette. Nå uttaler imidlertid et av Springsteens bandmedlemmer at det kan bli en realitet.

– Vi vet ennå ikke om dette blir en realitet. Vi har som sagt nettopp kommet sammen igjen, så dette vil bli diskutert internt, sier bandmedlem Steven Van Zandt til Bergensavisen.

Springsteen og band befinner seg i Norge den aktuelle datoen.

Politisk engasjert

Den amerikanske superstjernen ga ut sin første plate i 1973 og har siden solgt mer enn 65 millioner album på verdensbasis.

«The Boss» er kjent for sitt sosiale og politiske engasjement, som ikke minst har kommet til uttrykk gjennom hans tekster. Tittellåten på albumet «Born In The USA» (1984) er en bitter kommentar til behandlingen Vietnam-veteraner i USA.

I 1985 var han med da en rekke amerikanske artister spilte inn sangen «We Are The World» til inntekt for nødlidende i Afrika. Under den amerikanske valgkampen i 2008 flagget han sin støtte til presidentkandidat Barack Obama og spilte under flere av Obamas valgkamparrangementer.