ny5-livløs-møkster-F - Leteaksjon avblåst i Hordaland

Leteaksjonen ved øya Møkster i Austevoll i Hordaland ble avsluttet søndag ettermiddag etter at den savnede 20-åringen kom til rette.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble satt i gang søk etter en båtulykke tidligere på dagen. En 29 år gammel mann svever mellom liv og død på sykehuset etter ulykken.

29-åringen ble funnet livløs i sjøen øst for øya Møkster. Han ble oppdaget etter at det var satt i gang en redningsaksjon etter funn av en drivende fritidsbåt i havna ved 9-tiden.

– Båten, en 22-fots åpen plastbåt, ble funnet med varm motor og med lanternene på, så vi satte i gang en redningsaksjon. Etter en times tid, klokken 10.03, ble en mann funnet i vannet og fløyet til Haukeland universitetssjukehus, opplyser vakthavende redningsleder Nils Ole Sunde ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Lenge var det usikkert om også en 20 år gammel mann hadde vært om bort i båten. Søket pågikk gjennom dagen, men ble avsluttet i 16-tiden etter at 20-åringen tok kontakt med politiet, opplyser operasjonsleder Ronny Jarle Lentføhr i Hordaland politidistrikt.

Tilstanden var søndag ettermiddag fortsatt uavklart for 29-åringen, ifølge Haukeland universitetssjukehus. (©NTB)