Clint Dempsey ble den store helten for Fulham med sine tre scoringer. (Foto: GLYN KIRK/Afp)
Clint Dempsey ble den store helten for Fulham med sine tre scoringer. (Foto: GLYN KIRK/Afp)

Dempsey-hat trick da Fulham banket Newcastle

Newcastle ledet til pause - tapte 2-5.

Fulham - Newcastle 5-2:

Med tre seire på de siste fire kampene hadde Newcastle nok en gang heng på topp-fire før dagens kamp på Craven Cottage, men kampen mot Fulham ble en helsvart affære for The Magpies.

Clint Dempsey ble dagens store helt for Fulham med tre fulltreffere.

Det var vel å merke Newcastle som startet kampen best. De var det førende laget i førsteomgang og ledet helt fortjent 1-0 til pause.

Men alt snudde i andreomgang. Fulham gikk knallhardt ut og utlignet tidlig etter et tvilsomt idømt straffespark.

Så gikk det slag i slag.

Tre kjappe mål fra Fulham sørget for en oppsiktsvekkende 4-1-ledelse. Et lite håp ble tent da Ben Arfa lurte John Arne Riise og satte inn reduseringen i det 85. minutt, men Clint Dempsey satte all tvil til side med sitt tredje mål for dagen rett før slutt.

Newcastle har nå fem poeng opp til fjerdeplassen som sikrer Champions League-kvalik.

Se kampsammendrag øverst!

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Newcastle-dominans i førsteomgang
Newcastle tok føringen i første omgang, men slet med å produsere de virkelig store sjansene.

Etter 33 minutt fikk Fabricio Coloccini muligheten fra seks meter etter et innlegg fra høyresiden, men midtstopperen viste at han ikke hører hjemme på topp. Ballen ble plassert midt på Robert Stockdale som hadde få problemer med avslutningen.

Etter 42 minutter skulle Newcastle få sin scoring.

Bryan Ruiz mistet ballen i farlig område foran egen 16-meter. Danny Guthrie mottok etterhvert ballen på 20 meter og feiet den opp i nærmeste kryss og med det sendte han Newcastle fortjent i ledelsen.

1-0 til pause var det ingenting å si på.

Utrolig snuoperasjon
I andreomgang tok Fulham fullstendig over og hjemmelaget ga seg ikke før de hadde puttet fem baller bak Tim Krul i Newcastle-buret.

Snuoperasjonen startet ved at Fulham ble tildelt et tvilsomt straffespark. Damien Duff ble dyttet i ryggen rett utenfor 16-meteren, men falt innenfor. Dommeren pekte på straffemerket og Danny Murphy var sikker fra 11-meteren.

Så kom målene på rekke og rad.

Etter 59 minutt fikk Bobby Zamora ballen på høyresiden. Han vartet opp med en herlig skuddfinte på Coloccini. Avslutningen ble reddet, men Clint Dempsey var på plass på returen og fikk lurt inn ballen med låret.

Og amerikaneren var ikke ferdig der. Syv minutter senere ble han spilt gjennom bak Newcastle-forsvaret og gjorde ingen feil alene med Tim Krul. Han satte ballen enkelt til høyre for keeper og kunne juble for sitt andre for dagen.

Så var det duket for straffespark igjen. Andy Johnson fikk spilt ballen forbi Tim Krul, men ble hindret da han forsøkte å runde keeperen. Bobby Zamora satte ballen sikkert midt i mål fra krittmerket. På 16 minutter hadde Fulham snudd 0-1 til 4-1.

Etter 84. minutt tente Hatem Ben-Arfa et aldri så lite håp for Newcastle. Han lekte seg inn fra høyresiden, lurte Riise med en dobbel overstegsfinte og banket ballen i nærmeste hjørne for Stockdale.

Men Clint Dempsey skulle drepe kampen en gang for alle. En bakromspasning fra blir plukket opp av Dempsey som leverte et nesten identisk mål som sitt andre. Tre mål for Dempsey og 5-2 til Fulham.

Det ble en ellevill andreomgang på Craven Cottage. Fulham kom ut som et helt nytt lag og ga seg ikke før de hadde satt inn fem mål bak Tim Krul. En herlig revansj for Fulham-laget som gikk på et forsmedelig 1-3-tap mot Blackburn forrige runde.