Bengt Sæternes (t.v.) og Vegard Forren (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
Bengt Sæternes (t.v.) og Vegard Forren (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

Denne 37-åringen er Forrens marerittmotstander

Finn ut hvilke spillere noen av profilene i Tippeligaen helst vil møte så sjelden som mulig.

Vi nærmer oss starten av Tippeliga-sesongen 2012 med stormskritt. I Thailand fikk flere av ligaens beste og mest spennende spillere vist seg frem på det norske landslaget i King’s Cup.

Nå er det imidlertid tilbake til sesongoppkjøring med klubbene og en rekke treningskamper før Tippeligaen blåses i gang 25. mars. Det forventes at de som var med til Bangkok vil være med på å dominere også denne sesongen – men selv de beste spillerne opplever med jevne mellomrom å møte spillere eller lag som får dem til å svette litt ekstra.

Så hvilke dueller bør man følge ekstra nøye med på? Tv2.no ba noen av profilene om å identifisere hvem gir dem tøffere kamp enn noen andre.

Mye Molde
For Tromsøs Ruben Yttergård Jenssen er det én mann som skiller seg ganske klart ut.

- Jeg synes at Makhtar Thioune på Molde har vært veldig vanskelig å møte. Han er sterk og god med ballen – det er en spiller man ikke tar ballen lett fra, sier Yttergård Jenssen, som kan glede seg over at han slipper å møte Thioune før 30. juni, ettersom han er utleid til tyske Karlsruhe.

 Makhtar Thioune har fått åtte kamper etter overgangen fra Molde til Karlsruher SC. Nå skal han bidra til at KSC beholder plassen i 2. Bundesliga.  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)
Makhtar Thioune har fått åtte kamper etter overgangen fra Molde til Karlsruher SC. Nå skal han bidra til at KSC beholder plassen i 2. Bundesliga. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)

Det er generelt mange Molde-spillere som blir nevnt på listene. Skal vi tro spillerne i Thailand blir det i alle fall ikke lett for Tippeliga-spissene å møte midtstopperparet Vegard Forren og Even Hovland.

- Even (Hovland) er en tøff gutt. Han er tøff, men han er snill. Så hadde vi jo Raio Piiroja, men han er jo borte. I tillegg er Jørgen Horn en skikkelig tøffing. Han gir alt, både på trening og i kamp, mener Tarik Elyounoussi.

Les også: Her er alle Tippeliga-overgangene

- Den tøffeste å spille mot er kanskje Vegard Forren. Jeg er glad jeg slipper å møte ham så mye i Tippeligaen, forteller Forrens lagkamerat i Molde, Jo Inge Berget, som fortsetter: - Samtidig så husker jeg at jeg spilte kant mot Stabæk og møtte en høyreback som kan løpe litt, sier Berget, med blikket festet på Vegar Eggen Hedenstad.

Luringen Sæternes
Berget er ikke den eneste som trekker frem Forren som en hardhaus, men hvem er det midtstopperen selv misliker å se på motstanderlaget?

- Skal jeg nevne en spesiell må det nesten bli Bengt Sæternes. Han var i alle fall den aller tøffeste for to-tre år siden. Jeg vet ikke hvordan det blir med han i år, men da var i han i alle fall en luring med ekstrem styrke i kroppen, sier Forren til tv2.no.

Les også: Bengt Sæternes ferdig i Viking

Det er foreløpig usikkert om Sæternes får muligheten til å gjøre livet surt for Forren i løpet av 2012. 37-åringen har blitt løst fra kontrakten med Viking, men har blitt nevnt i forbindelse med Vikings naborivaler Sandnes Ulf.

- Litt ”unfair” er greit
Markus Henriksen og Rosenborg har planer om å heve seg etter den noe skuffende fjorårssesongen som endte med en tredjeplass. Da kan 19-åringens innsats mot to av ligaens mest hardtarbeidende spillere bli avgjørende. Henriksen gleder seg allerede til duellene.

- Rodolph Austin (Brann) og Fegor Ogude (Vålerenga) er knalltøffe å møte. Man kjenner det etter en duell med dem. Det er sånn det skal være, jeg liker at det er litt ekstra tøft.

- Tøffe, men fair?

- Ja, de er som regel fair, men av og til litt unfair også. Det er bare sånn det skal være, mener Henriksen.

Hvilken spiller sliter ditt lag mest med å møte? Er du enig med Markus Henriksen i at det er greit med Austin og Ogudes ”tjuvtriks”?