Drogba (Foto: GRAHAM STUART/Afp)
Drogba (Foto: GRAHAM STUART/Afp)

Disse stjernespissene har Drogba danket ut

Andre Chelsea-spisser har slitt voldsomt i konkurranse med Didier Drogba.

London (TV 2 Sporten): - Didier er som Filippo Inzaghi var i AC Milan. Han holder rett og slett konkurrentene nede. Skal Torres blomstre i Chelsea, må de selge Drogba, sa Carlo Ancelotti tidligere denne uken.

Italieneren var manager på Stamford Bridge da Torres meldte overgang fra Liverpool for ett år siden. Spissen har hatt et trøblete år hos blåtrøyene, og ofte har Drogba blitt valgt på bekostning av mannen som kostet londonerne en halv milliard kroner.

Det spekuleres nå sterkt i at Drogba kommer til å forlate Chelsea til fordel for kinesisk fotball før overgangsvinduet stenger. 33-åringen hevder imildertid selv at han vil vente med et klubbskifte til sommeren.

Uansett kan den trolige Drogba-exiten bli en fordel for Torres.

Har danket ut mange
Roman Abramotivsj har latt en rekke managere fått prøve seg i sjefsstolen etter at han gjorde Chelsea styrtrike over natten i 2003, men mange profilerte målscorere har også fått muligheten. Russeren har hentet inn flere stjerner som ikke har imponert i Premier League.

Ingen av dem har klart å prestere på samme nivå som Didier Drogba. Totalt har Abramovitsj punget ut svimlende 1,3 milliarder kroner på spisser, og da er ikke ivorianeren med i regnestykket. Drogba kostet i underkant av 250 millioner da han kom fra Marseille i 2004 Angriperen har scoret nesten i annenhver kamp han har spilt for Chelsea. Det er det ingen andre som er i nærheten av å matche.

Disse har feilet:

Mateja Kezman: Kezman banket inn mål i PSV Eindhoven, men i Chelsea ble det bare sju mål på 38 kamper. Ble solgt til Atletico Madrid etter bare én sesong på Stamford Bridge.

Kezman  (Foto: PATRICK KOVARIK/AFP)
Kezman (Foto: PATRICK KOVARIK/AFP)

Andrej Sjevstjenko: Forventningene var enorme til mannen som kostet Roman Abramotivsj hele 300 millioner kroner, men ukraineren hadde sore problemer med å tilpasse seg livet i Premier League.

Hernan Crespo: Heller ikke Hernan Crespo ble en Chelsea-suksess. Argentineren fant veien til nettmaskene 25 ganger på 73 opptredener.

Hernan Crespo Inter Milan (Foto: GIUSEPPE CACACE )
Hernan Crespo Inter Milan (Foto: GIUSEPPE CACACE )

Claudio Pizzaro: Kom gratis, men Chelsea hadde forventet at Pizzaro skulle score mer enn to mål på 31 kamper.

Adrian Mutu: Mutu slet både på og utenfor banen i Chelsea. I tillegg til å score litt for få mål, ble han tatt for bruk av narkotika. Det endte med sparken hos londonerne.

Andre som har prøvd seg sammen med Drogba: Carlton Cole, Nicolas Anelka, Franco Di Santo.